Инфо

23. април 2015.23. апр 2015.
ПОПРАВКА ТРИ КИЛОМЕТРА СЕОСКИХ ПУТЕВА У МАОВИМА

ИНИЦИЈАТИВА МЕШТАНА

У Маовима (Златарића мала) прошлог петка је завршена поправка, односно шљунчење некатегорисаног пута дужине 1,5 километар, а на још толикој деоници у два различита дела села радови су у току. Град Шабац прихватио је иницијативу мештана и у финансирању трошкова учествовао са више од две трећине укупно потребних средстава.
Како је истакао Милан Милосављевић, члан Савета МЗ „Маови“, одговор Града на захтев мештана Маова стигао је после само пет дана.
- Пут је био неупотребљив и зато су грађани Маова решили да сакупе новца колико се може, а да за остатак упутимо захтев Градској управи, која нам је помогла и више него што принцип 2:1 налаже. Мештани су сакупили 500.000 динара, а Град Шабац дао је 1,2 милиона динара. Квалитет камена је одличан и врло смо задовољни урађеним, навео је Милосављевић.
Миодраг Филиповић, директор Дирекције за путеве града Шапца, подсетио је да Град Шабац више од десет година спроводи политику „два на динар“, што значи да се на један динар мештана издвајају два динара из градског буџета.
- Захваљујући ангажовању мештана, Маови ће добити три километра квалитетног пута који ће им олакшати свакодневицу. Град Шабац отворен је за све иницијативе грађана који су спремни да својим одлукама утичу на средину у којој живе и раде и допринесу вишем квалитету живота, поручио је Филиповић.

Асфалтирање улице Твртка Првог на Летњиковцу
Уређење Летњиковачке косе, дела Месне заједнице „Шипурске ливаде“, настављено је прошлог пута асфалтирањем улице Твртка Првог. Према речима Златана Маринковића, председника Савета МЗ „Шипурске ливаде“, асфалитање улице значајно ће допринети побољшању квалитета живота грађана који ту живе. Како је истакао, у плану за 2015. годину је асфалтирање још две улице: Каонске и Кнеза Часлава.
Марко Јанчић, представник ЈУП „План“ Шабац, нагласио је да је асфалтирање улице Твртка Првог заједнички пројекат Градске управе Шапца и МЗ „Шипурске ливаде“. У току је асфалтирање 164 метра улице за коју је у новембру 2014. године урађена припрема терена. Вредност радова је 3,5 милиона динара, а радови се финансирају по принципу: 50 одсто Градска управа, а 50 одсто месна заједница.
- Ово је одличан пример сарадње месне заједнице и Града Шапца. Заједничким напорима побољшаваће се квалитет живота грађана у овом делу Шипурских ливада. Град Шабац ће наставити да подржава све пројекте, јер је политика и циљ Градске управе да у свим деловима града грађани имају подједнаке услове живота, рекао је Јанчић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa