Инфо

23. април 2015.23. апр 2015.
РАД МАРКА ЦРНОБРЊЕ ИЗАБРАН КАО НАЈБОЉИ ЗА КЉУЧ ГРАДА

ИНОВАТИВНОСТ, ПРОШЛОСТ И МОДЕРНОСТ

За најбоље решење за Кључ града Шапца изабран је рад Марка Црнобрње
Некадашњи ученик Школе за уметничке занате из Шапца, Марко Црнобрња, осмислио је најбоље решење на Конкурсу за изглед, облике и ликовно решење Кључа града Шапца. Веза академског вајара са нашим градом, успостављена доласком на школовање 1994. године, настављена је најбољи могући начин.
- Ово је признање и мојој некадашњој школи и професорима, од којих су неки, попут Слободана Пеладића, били и чланови комисије која је одлучивала о решењу за Кључ града. У свет уметности сам ушао као шабачки ђак. И даље се тиме бавим, а Шабац је показао да може да изнедри човека који њему жели нешто и да врати, рекао је Црнобрња.
Чланови жирија на Конкурсу за изглед, облике и ликовно решење Кључа града Шапца нису имали лак задатак. Од седам радова требало је издвојити најбољи, а једногласном одлуком предложено је да то буде рад Марка Црнобрње.
- Конкурс је био веома квалитетан. Није било лако донети одлуку, пошто су предложена решења била врло добра. Ипак, донели смо једногласну одлуку да је рад Марка Црнобрње испунио све критеријуме. Јавне презентације градова су често анахроне, те смо желели да променимо ту слику о нашем граду и заједници. Добили смо уметничко дело, од реномираног уметника, те смо сигурни да ће у годинама пред нама свако може рећи да је град био визионар. Рад поседује значајну употребну ноту, али при том остаје савремено уметничко дело. Решење на најбољи начин одражава Шабац. Кључ се додељује оном ко воли и ко припада заједници, нагласио је члан жирија Игор Марсенић.
Чланови жирија на Конкурсу за изглед, облике и ликовно решење Кључа града Шапца били су Слободан Пеладић, Филип Ковачевић и Игор Марсенић.
М.С.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa