Инфо

23. април 2015.23. апр 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ХЛЕБА И ИГАРА

Иде и 1. мај. То је онај празник рада када радници не раде. И здушно кличу “Живео 1. мај“.
А некада се то славило по свим брдима и долинама. Ишло се колективно на првомајски уранак, фирме су превозиле трудбенике, обезбеђивале храну и то богату, мрсну, точили пиће а разлегала се и музика. Их... Било је баш онако, хлеба и игара.
А онда смо се баш заиграли. Па се и судбина поиграла са нама. Шта ћемо, игра је игра.
Биће и овог пута оних који ће посетити знаменита места некадашњег славља, да не кажемо крканлука. Само сада се тамо неће баш онако као некада окретати јагањци и прасици на ражњу, подрхтавати ћевапи на роштиљу, хладити пиће у потоку... већ ће се у духу времена користити брза храна и јефтина пића. А што је брзо то је и кусо. Додуше, ни врућ пауфлек није више добар за здравље данашњих радника. Одвикао им се желудац.
А што се тиче осталих догађаја највише пажње ових дана је изазвало потписивање уговора о градњи Београда на води. Ех, да је да се и у Шапцу тако нешто деси па да буде Шабац на води, а не оно како се то понекад дешавало Шабац под водом. У неким ранијим временима овдашњи шерети су тврдили да Шабац не излази на воду јер у градском руководству мало ко зна да плива. А шта ли је сад.
Зашто ли се она фудбалска утакмица између “Звезде“ и “Партизана“ зове дерби кад се сваки пут потуку навијачи. Дерби је кад се навија, па свако за своје, е а кад једни бију друге, то се некако другачије зове.
А ако погледамо и како нам се политичари гложе, онда није ни чудо што су навијачи овакви какви јесу. Такви смо!
Бранко Јелић

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa