Инфо

23. април 2015.23. апр 2015.
ГАЛЕРИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ПРЕДСТАВЉЕН РАД ФОТО КОЛЕКТИВА „БЕЛГРАДЕ РАЊ“

ДРУГА СТРАНА СТВАРНОСТИ

У оквиру пројекта „Центар за савремену уметност“, покренутог прошле године у Културном центру, шабачкој публици 21. априла, представљен је рад Фото колектива „Белграде Рањ“. Препознавши се по сличним афинитетима и тежњама на друштвеној мрежи од 2009. године оснивају колектив који данас броји десет чланова.
- Првобитна идеја била је да се понуди мало искренија слика о животу града него она на коју можете да наиђете када „гуглате“ Београд. Колектив највише функционише онлајн. Постоји сајт на коме се сада већ свакодневно „каче“ фотографије. То нам је главна активност. Ипак, оне све више излазе и из оквира фотографије. Прошле године смо организовали серију радионица које се примарно баве фотографијом али не толико технички колико односом према фотографији. Идеја је била да изађемо из Београда и да нађемо у другим градовима Србије људе који имај сличан приступ фотографији. Радионице реализоване у Бору, Ваљеву и Суботици имале су за крајњи циљ изложбу у Београду ““ рекла је Јелена Мијић.
Посебност рада Јелене Мијић, Мана Радмановића, Дарка Станимировића, Луке Кнежевића Стрика, Дејана Голића, Андреја Филева, Немање Кнежевића, Милована Миленковића, Саше Трифуновића и Душана Рајића приказан је кроз пет пројеката: „Сербиа Рањ“, „Фото сајам“, књига „Белграде Рањ“, „Артгет галерија“ и „Звучна мапа Београда“.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa