Инфо

23. април 2015.23. апр 2015.
ИЗБОРНА СКУПШТИНА СНС У КОЦЕЉЕВИ

МАТИЋ ПРЕДСЕДНИК СТРАНКЕ

Прошле среде у сали Дома културе одржана је изборна скупштина Српске напредне странке на којој је Верољуб Матић, досадашњи повереник, изабран за председника општинског одбора напредњака у Коцељеви. Једини кандидат за ову функцију, чију су кандидатуру присутни делегати једногласно подржали, рекао је да му је част да буде део тима који је потпуно променио политичку сцену Србије.
- Време пред нама је време пуно изазова за храбре и способне. Србија нема бољих од нас и ми смо једини решени да Србији помогнемо - поручио је Матић.
Говорећи о протеклом периоду он је подсетио да се пре две године на предлог премијера Александра Вучића тадашња Група грађана која је имала апсолутну власт у овој општини сјединила са постојећом СНС у Коцељеви.
- Радили смо на пријему чланства. У моменту када смо ушли у СНС било је 268 чланова а сада их има 2.366, значи негде око десет пута више- изјавио је новоизабрани лидер напредњака у овој општини и најавио да ће у наредном периоду чланство бити ревидирано као и да ће странка инсистирати не само на квантитету већ и на квалитету њених присталица.
Осим тога акценат ће бити на младима јер су они, како каже, сјајан потенцијал друштва.
Према његовим речима, централни догађај у протеклом периоду за странку су били републички избори на којима је ова општина забележила најбољи резултат у држави и добила народног посланика у републичком парламенту али и члана председништва СНС.
- Имали смо част да нас у извештајном периоду посети председник Владе три пута и председник државе два пута, без обзира на поводе, што се у историји ове општине никада није догодило. Никада ова општина, од њеног постојања, није имала бољи политички положај и рејтинг што морамо да валоризујемо и да подигнемо капацитет и ове општине и Српске напредне странке - сматра Матић.
Он се осврнуо и на прошлогодишње непогоде које су задесиле и овај крај. Грађани коцељевачке општине су, како каже, што се помоћи тиче добили можда највише у Србији.
У извештају о раду у протекле две године било је речи о инфраструктури али и привреди.
- Ми смо овде доста тога урадили. Не бих посебно набрајао, али највише се урадило на путној мрежи, електроснабдевању, водоснабдевању. Што се тиче привреде постојећа привреда добро стоји и што је веома битно нема пада броја запослених. У инвестиционој имамо нове фабрике које се граде и које ће запошљавати - изјавио је Верољуб Матић и додао да ће, након завршетка три привредне инвестиције Коцељева понудити чак 600 нових радних места.
Захваљујући Матићу Коцељева је град у малом
Једини канидидат за функцију председника напредњака у Коцељеви, чију су кандидатуру подржали сви делегати, био је Верољуб Матић, досадашњи повереник СНС. У име предлагача на изборној скупштини говорио је Влада Бојић који је рекао да у образложењу зашто је баш Верољуб Матић предложен за кандидата не треба бити скрома.
- То је човек који је, када се погледа историја Коцељеве, учинио вероватно највише за ову општину и њене грађане. Довољно је погледати где је Коцељева била 2004. године када је Група грађана први пут дошла на власт. Привреда је била разорена, улице и локални путеви су били већином макадамски, били су велики проблеми у водоснабдевању Коцељеве а о водоснабдевању села се није ни размишљало. Сетимо се честих нестанака струје. Јавне расвете готово да није било. Данас, поглед са само нама знаног Жућака, у вечерње сате говори више од било какве речи. Коцељева је град у малом - изјавио је Бојић и додао да је Матић, док је био на челу ове општине, успоставио систем у којем се зна ко доноси које одлуке и у којем његови сарадници знају начин понашања и доношења одлука.
Локални избори за мање од годину дана
На изборној скупштини у Коцељеви председник СНС је рекао да ће локални избори бити одржани за мање од годину дана.
- Оно што нас очекује у непосредној будућности су локални избори. Они су ту, за непуних годину дана, мада не бих хтео да лицитирам. Имаћемо обједињени напад готово свих на нас. Имамо озбиљан задатак да то издржимо, да постигнемо добар резултат и да наставимо да радимо јер је то у интересу грађана и општине - рекао је Матић и затражио од чланова да још више раде и да се не опуштају.
Озбиљнији приступ послу и мекши став према странкама затражио је и од запослених у јавном сектору.
- Запослени у јавном сектору, мислим на јавна предузећа и установе као и на локалну управу, се често знају бахато понашати. Мора се остварити добра комуникација са странкама јер ми примамо плату од народа чија се средства уплаћују на буџетске рачуне - подсетио је вођа напредњака у Коцељеви који је оценио да Влада Србије и Александар Вучић “вуку земљу у правом смеру“.
Како је рекао, њихов рад и потези доносе резултат јер се иде храбро, повлаче се потези који нису популарни али су нужни јер смо због неких претходних власти које нису то радиле дошли у незавидну ситуацију.
Честитајући новоизабраном председнику СНС у Коцељеви, директор Медицинске школе у Шапцу Александар Пајић је истакао да му је част што Верољуба Матића зна као пријатеља те да му је жао што је његова лична карта на Коцељеву а не на Шабац, али да се нада да ће својим знањем и искуством Матић допринети да и Шабац добије стабилну власт, односно власт СНС.
Међу гостима на изборној скупштини био је и народни посланик из Шапца Бобан Бирманчевић који је поручио да му је драго што су чланови СНС у Коцељеви јединствени и сложни.
- Заиста сте општина за пример и ја често Коцељеву узимам као посебан пример да тако може, да тако треба. Наставите и у наредном периоду да радите као што сте радили, будите јединствени и будите добри једни према другима. Један сте од најбољих одбора не само у регији већ и у Србији и води вас један диван човек. Ја сам почаствован што могу да кажем да је то и мој пријатељ - изјавио је Бирманчевић.
Честитке је упутио и председник општине Коцељева Душан Илинчић који је за Матића рекао да је “човек са харизмом који има визију и који ствара дела“ те да су чланови СНС донели добру одлуку изабравши Верољуба Матића за председника странке у Коцељеви.

Весна Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa