Инфо

23. април 2015.23. апр 2015.
ЛАЗАР ЖИВАНОВИЋ, УЧЕНИК ОШ „ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“, ПРВИ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ТЕХНИЧКОГ И ИНФОРМАТИЧКОГ ОБРАЗОВАЊА

НАУКА У МАЛОМ ПРСТУ, СПОРТ У ДУШИ


Српски језик, математика, физика, техничко и информатичко образовање, предмети су у коме Лазар Живановић, ученик ВИИИ2 ОШ „Јанко Веселиновић“, „плива као риба у води“. То је показао у претходне четири године, али и на недавном Републичком такмичењу из техничког и информатичког образовања у Сомбору, где је освојио прво место.
-Такмичење је било масовно. Организација је била заиста добра. Пошто се поклопио термин и са Републичким такмичењем из физике изашли су ми у сусрет и стигао сам да за један дан одрадим цело такмичење које се састојало из два дела ““ теста и прављења макете ““ каже Лазар који је од максималних сто бодова освојио деведесет осам.
Како му је намера да упише гимназију ово је био један од начина и за постизање додатних бодова.
-Гимназија ми је била прва жеља, а математика и физика су ми омиљени предмети. Ово ме некако прати јер је наука у питању.
Поред науке Лазарова велика страст је и кошарка. И на спортском терену показао је свој несвакидашњи таленат. Члан школског кошаркашког тима и репрезентативац Србије недавно је заиграо и за селекцију „Реал Мадрида“ на Купу краља за млађе категорије у Гран Канарији.
- Све је кренуло као рекреација али је онда стигло до мало озбиљније приче. Неки људи су препознали таленат у мени. Заиста то волим и тиме се бавим из чисте љубави. Добро ми иде. Надам се да ћу се и даље бавити кошарком. Утисци су феноменални. Свако вече смо одлазили да гледамо утакмице сениора. Освојили смо Куп за омладинце као и сениори. Прелепо искуство које ћу дуго памтити али и подстрек за даље да се бавим кошарком. То стварно дође као награда за сав уложен труд ““ презадовољан је Лазар који игра на позицији плејмејкера и бека.
Посвећен ономе што воли истиче да је добра организација кључ свега. Ужива у дружењу, рекреацији и свим осталим спортовима. Све постиже и ни од чега не бежи.
-Остаје ми време и за дружење пошто код мене те припреме нису баш тако интензивне. Излазио сам на доста такмичења током ове четири године тако да ми неће представљати неки проблем ни пријемни испит.
У „Јанковој“ школи сви имају само речи хвале. Од директорке Љиљане Стојановић до наставника који му предају. Међу њима је и наставник техничког и информатичког образовања Дарко Вучичевић.
-Нисам се сусрео, додуше моја каријера у школи је тек девет година, са дететом које је изузетно у скоро свему. Способан је за све. Кадар је стићи на сваком место и постићи успех. Предивно је радити са таквим учеником. Таква деца нас и држе у овом послу. Они ти дају додатни мотив. Мислим да једино таква деца могу да нас извуку ““ истакао је поносни наставник Дарко Вучичевић.
Евидентно је да Лазара очекује светла будућност. Својим талентом, трудом и залагањем постигао је много тога. Свој квалитет је потврдио и на спорстком терену тако да је за њега заинтересован и КК “Реал Мадрид“. Ипак, Лазар са осмехом додаје све у своје време. А ми ћемо, надамо се, ускоро писати и о његовим успесима ван граница наше земље.

О. Гавриловић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa