Инфо

23. април 2015.23. апр 2015.
У ШАБАЧКИМ ОСНОВНИМ ШКОЛАМА РЕАЛИЗОВАН ПРОБНИ ТЕСТ

ПРОВЕРА ПРЕД ЗАВРШНИ ИСПИТ

Протекле седмице шабачки основци, као и њихови вршњаци у целој Србији, имали су прилику да провере своје знање пред завршни испит. У петак рађени су тестови из математике, а у суботу из српског језика и књижевности и комбиновани тест који је претходне године задавао муке основцима.
- Искрено мени је била математика тежа јер ми то слабије иде. Српски је био мало лакши. Мислим да сам добро урадила. Знам отприлике где сам погрешила. Од комбинованог теста не очекујем много. Углавном наставници су нам рекли да идемо по логици зато што треба само да се сетимо шта смо радили у ком разреду и онда ћемо све похватати. Спремна сам. Идем на све припреме и приватне часове ““ рекла је Мина Ћирић, ученица ВИИИ1 ОШ „Јанко Веселиновић“, која намерава да упише Филолошки смер у Шабачкој гимназији.
И овога пута задаци из математике су задавали веће проблеме па је како су рекле Јована и Кристина Митровић, ученице ВИИИ2, ово била идеална прилика да виде где су грешиле.
- Српски језик није био тежак за разлику од математике. Када је у питању комбиновани тест видећемо. Добро нам дођу пробни тестови. Сачекаћемо резултате па ћу да видим где сам грешила и на шта треба да обратим више пажње током учења ““ додала је Јована.
Овогодишњи тестови били су специфични управо због тога што су сви задаци били непознати. Потпуна симулација завршног испита, од места седења, времена за рад, дежурстава, имала је за циљ да се ученици на што бољи начин припреме за оно што их очекује у јуну.
- Излазност ученика у нашој школи је потпуна. Од сто три осмака само двоје није дошло због здравствених разлога. Њима ће у току наредне седмице бити пружена прилика да ураде тест и виде како ће то изгледати. Дошли су и ученици који данас иду на републичко такмичење из математике. Дужни смо да пошаљемо повратну информацију у школске управе и о излазности и уколико смо наишли на неке неправилности на које треба да укажемо. Тестови ученика наше школе, као и из других градова, биће прослеђени Заводу за вредновање како би на основу њих могли да праве евентуалне измене ““ нагласила је прошле суботе директорка ОШ „Јанко Веселиновић“ Љиљана Стојановић.
По завршетку теста ученици су попуњавали анонимни Упитник са девет питања који је садржао између осталог информације о степену образовања родитеља, колико уче уз њихову помоћ, да ли су узимали приватне часове и из којих предмета, о полугодишњим оценама из српског језика, математике, физике, хемије, биологије, географије, историје, страног језика ради бољег увида у досадашњи рад ученика и њихово залагање када су у питању предмети који ће се наћи на тестовима.

О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa