Инфо

23. април 2015.23. апр 2015.
РЕПУБЛИЧКЕ НАГРАДЕ ИЗ ФИЗИКЕ И ЗА „ЈАНКОВЦЕ“

ВЕЛИЧАНСТВЕНА ТРОЈКА

Када су у питању природне науке за ученике ОШ „Јанко Веселиновић“ Милоша Милинковића, Ивана Гајића и Ноеле Гарјетовић мука нема. Све раде из љубави и са великом посвећеношћу. То су показали и на недавно одржаном Републичком такмичењу из физике вративши се са једном првом и две треће награде.
- Велика награда за мене што ми даје додатно самопоуздање да остварим још боље резултате у следећим разредима. Ово ће ми бити подстрек да и у наредним годинама учествујем на овим такмичењима. Потребно је веровати у себе, доста радити и имати стрпљења. Са стрпљењем и радом доћи ће и резултат ““ поручио је Иван Гајић, ученик ВИ1, који већ иза себе има успеха и на такмичењима из математике.
Присуство треме и страха засметало је његовој другарици из одељења Ноеле Гарјетовић да, како је сама рекла, постигне и већи успех од трећег места.
- Било је тешко. Мало сам се уплашила па сам зато мало и погрешила. Збунила сам се. Драго ми је што сам ипак освојила награду. И следеће године ћу учествовати и припремати се са другарима ““ уверена је Ноеле којој је решавање проблема из физике веома занимљиво.
Годину дана старији, али и искуснији, Милош Милинковић, ове године поновио је прошлогодишњи успех. Задовољство постигнутим није крио јер се сав уложен труд на крају исплатио.
- Доста сам се спремао. Награда је плод мога рада. Још у млађим разредима био сам успешан на такмичењима из математике тако да сам касније само наставио са физиком. То ме је привлачило још од малена. Задаци су били тешки али доста сам вежбао тако да нису били толики проблем. Такмичења ме мотивишу тако да сам претходних година имао успеха и из математике и информатике. Обожавам програмирање. На окружном такмичењу био сам трећи. Доста сам се спремао из сва три предмета али сам успео да постигнем тај неки континуитет. Одвојим времена, некад се мало жртвујем, не излазим напоље, не играм се толико као моји вршњаци али ипак то је само неколико месеци пред такмичење. После тога могу да се понашам као остала деца.
У свету науке пливају без проблема. Већи део свога времена посвећују учењу и није им тешко. Жељни знања крче свој пут ка светлој будућности која их очекује.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa