Инфо

23. април 2015.23. апр 2015.

РЕАГОВАЊА


Реакција на текст - Неприкосновена доминација „Николајеваца “ - који је објављен 23.04.2015. године у „ Гласу Подриња“.
Са великим гнушањем прочитао сам крајње непрофесионалан текст о заслуженом успеху једне школе на Републичком такмичењу из физике.
Не би ту било нешто необично, уобичајени маркетинг и све би се завршило на хвалоспеву да се на груб начин нису повредиле друге школе. Пошто остале школе ћуте, струка не реагује, а и те како се прича по граду. Но, ја ћу писати у име своје школе. Пре свега желим да скренем пажњу на последњи пасус у тексту где су се „ у осталим награђеним ученицима“ појавила имена наших ученика и НН лице заслужно за њихов успех. Просто се питам зашто нису тражене додатне информације и из школа „осталих награђених“, па би се видело да и ти ученици имају професоре и школу из које долазе а не да их својата успут ко стигне. Или можда није било довољно за то простора због објављених слика униформисаних ученика. У свему томе лебди нешто нелогично у неједнаким аршинима и односу према школама.
Следеће на шта бих хтео да се осврнем је паралелна сфера образовања у школама која се протежира кроз чланак. Но, то је слободан избор ученика и њихових родитеља. Само у том контексту треба знати да је школа за сада једина валидна институција која своје ученике организовано води на такмичење и одговара за њих. Нажалост, дешавају се непримерене ситуације да неко индикативно униформише ученике и то на званичним наступима школа што се види на сликама у објављеном чланку и на тај начин шири свој утицај уплићући се у законске активности школе. Питам се с правом, да ли је случајно у последњем пасусу вашег текста изостављен наш ученик који је освојио републичку награду. Можда зато што не припада приватној школи, него само својој и јединој.
С правом могу да кажем, између осталог, када је у питању последње такмичење да само у задњих 20 година у континуитету освајали сваке године републичке награде па и савезне, а исто тако да смо имали и учеснике Српске физичке олимпијаде. Све су то својим изузетним радом постигли наши професори и ученици. Како то да је ове године за неке наше награде заслужено неко Н.Н. лице? Одговорно тврдим да није. Напротив, то је резултат доброг рада у нашој школи што се опет види и презентује овог пролећа кроз изузетне резултате који се постижу. Поред физике где су постигнути изванредни резултати од 1. до 3. места, већ су освојени пласмани за републику из математике, српског језика, Књижевне олимпијаде, биологије, историје, географије уз очекивање даљих такмичења из других предмета. Мало ли је?!
П.С. Само мало више објективности и толеранције о презентовању истине коју у ова кошмарска времена увек неко жели да обелодани јер му савест не да да ћути.

С поштовањем директор ОШ „Лаза К. Л&

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa