Инфо

23. април 2015.23. апр 2015.
ВРТИЋ „ПЧЕЛИЦА“ ПРОСЛАВИО ТРИДЕСЕТ ПЕТ ГОДИНА РАДА

ДРУГА КУЋА ЉУБАВИ

Пре тридест пет година, 5. маја 1980. године, вртић „Пчелица“ отворио је своја врата шабачким малишанима. Током три и по деценије улагано је у њега тако да је одолевао зубу времена. Данас, пријатни простор за дружење, игру, рад и учење, свакодневно угости двеста деведесет деветоро деце о којима брине особље од четрдесет људи.
- Вртић има душу. У лепом је делу града. Трудимо се да заиста добро радимо, да нам деца буду здрава, задовољна, да и понешто науче, да их лепо припремимо за школу. Заиста смо сви срећни што су људи који су овде радили, људи из општине, града, одвојили своје време и дошли на наш јубилеј. Такође, користим прилику да се захвалим медијима који подрже све што се ради у Предшколској установи па тако и овај рођендан. Такође се захваљујем родитељима који су подржали овај рођендан и све што ми радимо са децом. За нас посебан дан. Сви смо срећни, помало узбуђени ““ рекла је Снежана Давидовић, координатор Вртића „Пчелица“.
Тим поводом деца свих група, од најмлађих до предшколаца, за госте, међу којима су били и заменик градоначелника Немања Пајић, начелница Одељења за друштве делатности Ана Маринковић, бивше васпитачице, данас пензионерке, приредили су у уторак културно-уметнички програм. Рецитацијама, песмом, игром пожелели су свима топлу добродошлицу.
- Дивно сећање ме веже за овај вртић. Прва сам примила кључеве овог објекта. Почели смо да радимо сви у исти дан. Примили смо сву децу. Било је изузетно тешко и за особље и за децу која су се тешко адаптирала први дан. После смо се прилагођавали. Смена је била од пола шест до пола једанаест. Било је врло тешко организовати али се поносим јер смо успели. Проблеме смо решавали ходу. Прилагођавали се. Имали смо дивне услове. Све је било ново. Лепо двориште које смо сами озеленили, заливали. После четири и по године прешла сам у вртић „Младост“ али ми је „Пчелица“ остала у срцу ““ додала је Новка Живановић, васпитачица у пензији, присећајући се дивних успомена испуњених дечјим догодовштинама.
Предшколска установа „Наше дете“ постоји преко сто двадесет година, а у оквиру ње кроз вртић „Пчелицу“ прозујало је око осам хиљада малишана.
- Ово је прилика да се сви присетимо протеклог периода, дивних дана које смо провели са нашом децом, али и ишчекивања будућег времена које нам долази јер сваке године уписујемо нове генерације. Трудимо се да поред бриге, неге, васпитно-образовног рада нашој деци пружимо позитивно окружење у коме ће безбрижно расти ““ истакла је директорка Марица Вулетић.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa