Инфо

23. април 2015.23. апр 2015.
УДРУЖЕЊЕ СВЕТЛОСТ

ГРАДСКА БАШТА

Шабац ће бити међу првим градовима у Србији који ће покренути пројекат градске баште. Већ пар година иницијатива “Покрет за градску башту,, под покриветељством удружења Светлост покушава да ову идеју спроведе у дело. Ове године заинтересованошћу Дирекције за пољопривреду Града Шапца, која је препознала идеју као конструктивну, направљен је одлучан корак ка њеном покретању.
Градска башта је јавно градско земљиште, у овом случају до сада неискоришћено и запарложено, а за потребе баште биће извршени пољски радови (орање, тањирање, дрљање...) и тиме простор припремљен за хортикултуру. Примпремне радове извешће Средња пољопривредна школа у Шапцу. Заинтересованим грађанима биће бесплатно дељене парцеле величине 5 пута 10 метара за органски узгој поврћа, цвећа и зачинског биља. Сви који буду добили “своје парче“ земље потписиваће уговор којим се обавезују да поштују основна начела саме баште. Градске баште нису ништа ново, ницале су од истока до запада, тако да их можемо наћи у Њујорку, Москви, Берлину, Београду или Вараждину а сада и наш Шабац има прилику да стане у ред са њима. Предности овог пројекта су вишеструке и утичу на подизање квалитета живота грађана.
Иако у стисци са временом башти сте потреби Ви, јер заинтересованих грађана и башта губи смисао. Овом приликом позивам Вас читаоце “Гласа Подриња“ да се пријавите, позовете ваше пријатеље, комшије да се пријаве или једноставно да донирате помоћ која је потребна за успешније функционисање овог пројекта.
Ваше пријаве и предлоге можете остварити позивом на број телефона 064 011 34 96, јавиће вам се Бранислав Васић један од најзаслужнијих зашто је идеја Шабачке градске баште постала стварност.
Д.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa