Инфо

30. април 2015.30. апр 2015.
МЕЂУОПШТИНСКА ЛИГА “МАЧВА“ ““ 22. КОЛО

ЕФИКАСНО И СИГУРНО

ФК „Раднички шабачки“ ““ ФК „Горки“ 6:2 (3:1)
Поигравао се „Раднички“, на почетку утакмице, са живцима својих навијача. Нешто опуштенији приступ могао је да кошта, али, брзо су се Шапчани консолидовали и остварили нову убедљиву победу у Међуопштинској лиги „Мачва“.
Претила је провала облака пола сата пре почетка меча да поквари ужитак, а можда и одложи почетак дерби утакмице овог кола. Ипак, на време се разведрило и дуел је кренуо. Гости, свесни да немају шта да изгубе, мотивисани именом противника, крећу одлучно и долазе до предности. Изненађени таквим развојем ситуације, Шапчани не успевају одмах да „дођу до даха“. Створио је „Горки“ још неолико прилика, међутим, од средине полувремена, други најстарији шабачки фудбалски клуб показује зашто је лидер. Од тог периода до краја, потпуно доминира. Постиже три гола до одмора и практично прелама утакмицу.
Није се ситуација променила ни у наставку. Свесни грешке са почетка утакмице, фудбалери Радничког желе што пре да отклоне све дилеме око победника. Матирају голмана гостију још три пута, и тек на самом крају, Глушци постижу још један гол, за коначних 6:2. Стрелци за „Раднички“ били су: Марковић, Ковачевић, односно Јошић и Лукић који су постигли по два гола.
Како је пре прошлог кола „Премијер“ иступио из лиге, избрисани су сви бодови освојени против њих, што је променило бодовни салдо екипа. „Раднички“ је први са 50 бодова, друга је „Будућност“ Змињак са 44 бода и утакмицом више од лидера, док је трећи „Милиционар“ 43 бода, и такође дуелом мање од Змињака.
У следећем колу, „Раднички шабачки“ очекује још један дерби. Шапчани на терену Спортско рекреативног центра „Зорка“ дочекују другопласирану „Будућност“ Змињак, у утакмици 23. кола Међуопштинске лиге.
С. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa