Инфо

13. мај 2010.13. мај 2010.
КРЕДИТ ЛЕК АЛИ И ТЕРЕТ ЗА КУЋНИ БУЏЕТ

ПАД ДИНАРА ПОВЕЋАО РАТУ

Кредити су нужно зло, поготово што су сви зајмови у Србији изузетно скупи. Грађани углавном уредно отплаћују кредите, иако су месечне рате због пада динара значајно порасле. Само 3,3 одсто оних који су узели кредите, бар за сада, не успевају уредно да измирују дугове
Последњих година грађани су масовно узимали кредите, најчешће за крпљење рупа у кућном буџету. Неки, односно они са којима смо разговарали тврде да су се задужили како би платили нагомилане обавезе држави и њеним предузећима или купили неки од основних уређаја за домаћинство.
Подигла сам кредит 2005. године, наравно са девизном клаузулом. Све до пре пар месеци сам успевала уредно да плаћам рате, иако су стално расле због пада вредности динара. Зајам сам буквално потрошила за неке основне ствари које нисам могла да приуштим од плате. Дошла сам у ситуацију да не могу редовно да отплаћујем кредит и била сам принуђена да узмем нови за рефинансирање. Рата ми је сада мања, али сам свесна чињенице да сам ушла у банкарско врзино коло из кога ћу тешко да испливам, каже Весна Живковић из Шапца.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa