Инфо

30. април 2015.30. апр 2015.
РАЗГОВОР СА СЛОБОДАНОМ НИКОЛИЋЕМ, ПРЕДСЕДНИКОМ РУСКЕ СТРАНКЕ

ИЛИ СИ ЧЕКИЋ ИЛИ НАКОВАЊ

“До Русије се не путује чезама, него авионом за мање од три сата. Присутне су електронске трансакције. Простор је огроман. Економске могућности су фантастичне, а конкуренција знатно мања него у ЕУ“, истиче Слободан Николић председник Руске странке
Руска странка у петак ће почети са прикупљањем потписа за приступање Србије у Евроазијски савез и ОДКБ. Штандови за потписивање петиције биће организовани у 10 већих градова у Србији, а биће потребно 30.000 присталица ове идеје да би се она нашла на разматрању пред Скупштином Републике Србије. Председник Руске странке, Слободан Николић, каже да ће акција трајати док довољан број потписа не буде прикупљен.
-Залажемо се за то да Србија прекине преговоре са Европском Унијом и почне разговоре о прикључењу Евроазијском савезу и ОДКБ, који је пандан НАТО. Евроазијски савез чине Русија, Белорусија, Казахстан и сада се прикључује Киргистан. За Србију није препрека што се територијално не граничи са њима. Ово је 21. век. Имамо пловност Дунавом за пласман роба. До Русије се не путује чезама, него авионом за мање од три сата. Присутне су електронске трансакције. Простор је огроман. Економске могућности су фантастичне, а конкуренција знатно мања него у ЕУ, објашњава Николић.
Лидер Руске странке истиче да је логично и сасвим исправно што ће Србија узети учешће у војној парада 9. маја у Москви. Сматра да је лоше што се у претходном периоду у Србији празновао Дан Европе, а не Дан победе, теда је позитивно што се на том пољу ипак нешто мења.
-Постоје извесне тенденције да се фалсификује историја, али чињенице показују да је Русија поднела огромне жртве да би се супротставила нацистичкој Немачкој. Дан победе је у Русији култ. Млади уче о борби против фашизма, а живо је још око два милиона ветерана. Бивша Југославија је, такође, претрпела велике губитке, а нарочито Србија, каже Николић и додаје да ће њихови активисти тог дана положити венце на горобове „Црвеноармејаца“.
Николић наводи да Руској странци смета што актуелна власт ради на приближавању Западу. Мишљења је да Србија треба да се обрати Путину и стане под окриље Русије чиме би, пре свега, решила своје безбедносне проблеме.
-Познато је да нас Запад сматра „Малим Русима“. Антируска политика је присутна и у многим медијима. Србија мора да изабере пут, а тај пут не подразумева неутралност. Не можемо бити између чекића и наковња, изричит је Николић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa