Инфо

30. април 2015.30. апр 2015.
ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ, ПОКРЕТ ЗА БОГАТИЋ

САОПШТЕЊЕ

Поводом Међународног празника рада, Зелени Србије Покрет за Богатић желе да укажу на све лошији положај радника у Србији али и Европи.
Овај дан обележава се као подсећање на борбу радничког покрета за основна људска права из области рада као што су забрана дискриминације, право на синдикално организовање, осмочасовно радно време, право на безбедност и заштиту на раду, и слично. Ово су права али и грађанске вредности које се све више заборављају. Нови Закон о раду и мере штедње само су погоршале опште стање у друштву у којем не влада право већ волунтаризам.
Зелени Србије се залажу за повратак солидарности као важне друштвене вредности као и за заштиту људских права и слобода, међу којима су права радника једна од најважнијих. Све више радника ради у условима која су на граници прихватљивих. Сматрамо да економија Србије мора да се оријентише на зелени раст и зелена радна места, која ће радити и за људе и за животну средину.
Зелене странке Европе имају холистички поглед на рад и права. Наше радно место је део животне средине. Ово је основа политике странке Зелених за радничка права. Зелени се залажу за демократију на радном месту, при чему ће се у економији одлучивати кооперативно кроз укључивање радника и заједнице којима служе. Као што грађани имају право да се питају када је њихова животна средина у питању, тако имају и право да одаберу какав економски развој желе.
Дипл. инг. Александар Фирауновић l

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa