Инфо

30. април 2015.30. апр 2015.
„НАТИНИ“ УЧЕНИЦИ ИЗ ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА ОДИГРАЛИ ПРЕДСТАВУ ЗА ДЕЦУ ОШ „СВЕТИ САВА“

ДРУГАРСТВО БЕЗ ГРАНИЦА

У сали ОШ „Свети Сава“ протеклог уторка било је веома весело и разиграно. А разлог једноставан. Поподневно дружење са другарима из Продуженог боравка ОШ „Ната Јеличић“ улепшало је дан како домаћинима тако и гостима.
- Ово је јубиларни двадесети наступ Продуженог боравка у овој школској години. Јако сам поносан на своје ученике који су уложили много труда и рад показавши и велики таленат. Цела школска година нам је као једна велика турнеја. Гостовали смо на много места и сада смо у ОШ „Свети Сава“ први пут. Надамо се да ће бити у наредном периоду још много сличних дружења а да ћемо их, као и данас, развеселити и орасположити својим наступом ““ рекао је учитељ Веско Исаиловић.
Домаћини су били презадовољни виђеним, а дружење после представе још више је допринело добром расположењу.
- ОШ „Ната Јеличић“ је још једна у низу школа са којима ми сарађујемо. Сваки долазак или наш одлазак у њихову школу много значи. Наравно, мени као директору школе и јесте циљ да што више наша деца буду укључена са осталом децом из редовних школа јер имају исте потребе као и сва остала деца. Воле да се друже, радују, али и да знају да је другарство нешто што је најлепше на свету и да нема везе да ли су жути, бели, црни, и типични или нетипични. Овде се јако лепо друже и верјуте ми уопште не постоји разлика. Сви играју лопте, сви прескачу канапе, струњаче, итд. На основу њиховог израза лица можете да видите колико су срећни, задовљни и сваки пут питају када ће опет доћи. На основу досадашњег искуства ми смо и у наш годишњи план уврстили традицију дружења и са ОШ „Николај Велимировић“, као и обележавање Ускршњих празника ““ истакла је Снежана Радовановић, директорка ОШ „Свети Сава“.
И овога пута учешће је узело и Хуманитарно удружење „АНА“ које је обезбедило слатко хлађење у врео мајски дан поделивши деци сладоледе.
- Наша посета има и дубљи смисао. Желимо да подстакнемо развијање емпатијског понашања и осећања према деци са посебним потребама у нашој средини. Имали смо један формални разговор и са директорком школе где смо се упознали са свим проблемима са којима се они свакодневно сусрећу и наш следећи корак је анимирање донатора и решавање њихових приоритетних проблема ““ обећала је Весна Милекић, председница Хуманитарног удружења „АНА“
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa