Инфо

7. мај 2015.7. мај 2015.
ПРИЈЕМ ЗА КАЈАКАШЕ

ПОНОС ШАПЦА И СРБИЈЕ

Кајакаше Кајак клуба “Зорка“ који су на Европском првенству освојили три медаље, угостио заменик градоначелника. Спортисти задовољни резултатима, а Градска управа како репрезентују град
Заменик градоначелника Немања Пајић, прошле среде је уприличио пријем за кајакаше из Шапца који су на недавно одржаном Европском првенству освојили медаље и њиховог тренера. Пријему у Дуњића кући је присуствовао и спортски директор Кајакашког савеза Србије Мирослав Алексић.
На првенству одржаном у Чешкој репрезентација Србије освојила је укупно седам медаља, од тога су три изборили кајакаши “Зорке“, по једну златну, сребрну и бронзану.
Марко Драгосављевић одбранио је најсјајнију медаљу освојену прошле године. Истакао је да је презадовољан тиме што је урадио, поготову зато што је једини који је успео да одбрани титулу.
-Лакше ми је било да освојим злато први пут. Сада сам имао доста већи притисак, рекао је Драгосављевић.
Лепе утиске понео је и “сребрни“ Небојша Грујић. Прво место је Грујићу и Марку Новаковићу у двоседу на 200 метара измакло за неколико стотинки. Овај двојац освајач је златне медаље на Светском првенству прошле године.
-Ово је огледало једног великог рада. Целе сезоне смо напорно тренирали. Мало смо подбацили. Трку смо изгубили у фотофинишу, али мислим да је и то јако велики успех. Конкуренција је била веома добра. Дали смо свој максимум. Имали смо пар грешака, али верујем да ћемо их до Светског првенства отклонити и да ћемо одбранити титулу, навео је Грујић.
Дејан Пајић раније је веслао у двоседу са Душком Станојевићем. Поред трећег места на 500 метара освојио је и шесто на 1.000 метара, Задовољан је освојеном бронзом и сматра да је свака медаља освојена у једноседу добра, јер је конкуренција јака.
-Драго ми је да тренирам са оваквим момцима. Дружимо се на тренинзима и припремама и мислим да смо одлична екипа. Један другог бодримо и “вучемо“ да освајамо медаље, истакао је Дејан Пајић.
Тренеру Урошу Павловићу посебно је драго што су га, с обзиром на малу разлику у годинама, прихватили као тренера и да немају никаквих проблема у комуникацији. Сматра да тиме показују колики су професионалци и да све то даје резултате.
-Мислим да стварно добро радимо. Јако сам срећан што сам успео да имам иза себе такмичаре који су од седам медаља освојили три и што је то плод мог рада, навео је Павловић.
Према речима Мирослава Алексића овај резултат је велики успех не само за клуб, град Шабац и кајак, него за сав српски спорт. Истакао је да су, по својим резултатима, кајакаши у последње две године међу најуспешнијим спортистима.
-Најзначајнија медаља је златна, Марка Драгосављевића на 200 метара. Драгосављевић је из Бачка Паланке, али последње две године весла за КК “Зорка“ и ту је постигао своје најбоље резултате и највеће успехе. Огроман је успех и сребрна медаља двоседа у саставу Новаковић ““ Грујић, без обзира на то што они нису били најзадовољнији јер им је мало фалило да освоје златну медаљу. Бронзану медаљу је освојио Дејан Пајић, који је годинама у светском врху у кајаку. Раније су он и Душко Станојевић чинили фантастичан двосед. Имали су много добрих резултата и медаља са највећих такмичења. Станојевић се прошле године повукао, а Пајић је наставио каријеру у једноседу, рекао је Алексић и додао да можемо бити поносни на резултате кајакаша.
Немања Пајић је посебно задовољан што је стуб репрезентације шабачки клуб. Сматра да се у КК“Зорка“одлично ради, да имају добре и тренере и спортисте. Систематични рад и пожртвованост дају резултате на које су поносни не само Шапчани, него цела нација. Репрезентују град на веома леп начин и увек нас обрадују медаљама са великих такмичења. Начин на који се они односе према спорту гарант је да ћемо и у будуће имати медаље, истакао је заменик градоначелника.
Мишарска ада, чију су изградњу најавили Министарство спорта и локалне самоуправе Шапца и Руме, према речима Мирослава Алексића, сада иде ка остварењу.
-Било је мањих застоја јер се каснило са израдом планских докумената. Требало је усагласити Шабац, Руму и Министарство. Оптимиста сам и мислим да ћемо до краја ове године завршити све што се тиче планских докумената и да ће пројекат и средства бити одобрени. Надам се да ћемо следеће године имати спортско ““ рекреативни центар, а грађани једно лепо купалиште и језеро, рекао је Алексић.

М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa