Инфо

7. мај 2015.7. мај 2015.
НАСТАВЉАЈУ СЕ РАДОВИ НА БАЗЕНУ

КУПАЊЕ КРАЈЕМ ЈУНА

Шабачки базен ће бити завршен у јуну, каже Ненад Живановић, директор фирме „Ин техник“, која предводи конзорцијум ангажован на изградњи објекта
Радови на реконструкцији и доградњи затвореног базена у Шапцу улазе у завршну фазу. До краја маја очекује се пуштање у пробни рад, а читав посао прати и велико интересовање грађана.
- Шабачки базен биће готов у јуну. Очекујемо да до краја тог месеца базен буде пуштен у комерцијалну употребу. Тренутно су актуелни радови како на самом базену, тако и на унутрашњим инсталацијама и уређењу спољног дела објекта. Унутар инспекцијског канала у подруму базена постављени су системи за грејање, хлађење и пречишћавање воде у базену. Највећи део опреме је постављен када смо изабрани за извођача радова. У великом базену је пре десетак дана успешно окончано тестирање поступком хидроизолације шкољке, а сада се изводе керамичарски и сувомеханичарски радови. У малом базену су постављене плочице и расвета, односно он је комплетиран. Њега ћемо пустити у пробни рад половином маја, а до краја месеца очекујемо да и велики базен буде пуштен у пробни рад. Сваког дана више од 50 грађана сврати из знатижеље да погледа радове, те можемо да потврдимо да сви заједно са нестрпљењем очекујемо да базен проради, каже Ненад Живановић, директор фирме „Ин техник“, која предводи конзорцијум ангажован на изградњи објекта.
Живановић је и председник скупштине Ватерполо клуба „Шабац“, те је и из тог разлога заинтересован да се посао за реконструкцијом и доградњом затвореног базена у Шапцу што пре и што квалитетније оконча.
- Изборили смо пласман у Прву А лигу. Клуб је током последњих 10 година сачуван иако нисмо имали свој базен. Све селекције су током протеклих 10 година биле домаћини у другим градовима, а не у Шапцу. Надам се да ће Ватерполо клуб „Шабац“ бити стабилан прволигаш, а у првој сезони очекујемо пласман у средини табеле. Желимо да омасовимо ватерполо, да формирамо све млађе селекције, а посебну пажњу ћемо посветити школи пливања. Наш клуб, заједно са градом, има задатак да спроведе акцију „Шабац - град без непливача“. Сигуран сам да ћемо у томе успети, истиче наш саговорник.
На критике дела јавности да је Шапцу потребан олимпијски базен, Живановић одговара да су димензије актуелног базена сасвим довољне за организацију већине спортских манифестација у води.
- Као спортиста, ватерполиста, и ја бих волео да имамо базен већих, олимпијских димензија. То сада није реално, јер би изградња таквог базена коштала далеко више него реконструкција постојећег. Димензије базена у Шапцу су прилагођене одржавању ватерполо утакмица, те већ сад постоје најаве да ће најбоље селекције Србије неке од својих мечева играти управо у Шапцу. Са друге стране, преграђивањем базена, могуће је организовати и пливачка такмичења у малим базенима, каже Живановић.
У комплексу ће се налазити спа и фитнес центар и кафићи у затвореном и на отвореном простору. Завршавамо и радове на изградњи простора за сунчање. За свечано отварање базена планиране су ревијалне утакмице између репрезентације Србије, Русије и Аустралије.
М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa