Инфо

7. мај 2015.7. мај 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

КО ЈЕ ПОБЕДИО

Свет па и ми Срби обележили Дан победе. Додуше, многи се данас, седам деценија после, још увек питају, ко је победио.
Не стварно, и сад је читав свет запазио колико је тај исти свет лицемеран. Како године одмичу, испаде да су скоро сви били на победничкој страни али су се и ти победници временом разилазили па се више не зна ко је коме био и остао савезник.
Ових дана дође и она годишњица од прошлогодишњих поплава које су ојадиле Србију, па и овај крај. Страхујући да се онај зли мај не понови, Чивијаши моле небеса да буду благонаклона према њима док се не утврди који је штаб за пружање помоћи у оним ситуацијама, меродаван.
Лане смо констатовали да је мај био суморан, јуни превртљив, јули ћудљив... Само су људи били то што јесу.
Ова рубрика некако почетком прошлог маја, забележила је и ово: “Заокупила нас киша. И не би то све било ништа необично, ни ништа још невиђено и доживљено, да ту кишу још влажнијом не чине поједини људи. Јер по оној народној “™Не пада снег да покрије брег већ да свака зверка покаже свој траг“™, тако су и ове дуготрајне падавине указале на неке људске немарности. А њих, вала, има диљем земље Србије. Тако смо се разбахатили према природи, па и да смо је сами стварали, не би је тако силно уништавали. Тако поједини водотоци, од оног што је човек набацао, нису могли ни да теку, ни да отичу“. Тако је то било тада. А после смо се ми променили. Ако јесмо.
Елем, наша власт најавила светлу будућност. Ја, вала баш. Па и све досадашње власти су најављивале боље дане, ал“™ нама никако да се раздани та светла будућност.
Од овог пролећа Шабац као Дан града обележава онај датум из историје када су Турци напустили варош крај Саве. Упоредо, настојања у читавој Србији, па и у овом крају, су да се привуче што више турских инвеститора не би ли оживели наше урушене фабрике. Па, ајд“™ сад ти буди паметан!
Бранко Јелић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa