Инфо

7. мај 2015.7. мај 2015.
ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ ДОНАЦИЈА „СУПЕРСТЕ“ ЕРСТЕ БАНКЕ

НОВА ПОДРШКА МЛАДИМА

Захваљујући иницијативи Канцеларије за младе града Шапца сви заинтересовани имали су прилику да протеклог уторка у сали Културног центра чују о најновијем програму донација „Суперсте“ Ерсте Банке који се реализује у сарадњи са Фондацијом „Докукино“.
- Сматрамо да је овај програм донација Ерсте Банке изузетна прилика за све иновативне и предузимљиве младе људе да реализују своје друштвено одговорне замисли, и једнако важно ““ помогну развоју своје локалне заједнице. Надамо се да ће међу награђенима бити и неко од наших Шапчана ““ рекла је Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе града Шапца.
Нови донаторски програм даје прилику младим људима до тридесет пет година старости, који самостално, у оквиру неформалних или формалних група и организација, имају идеје за стварање пројеката у уметности, науци и другим областима.
- Жеља нам је да са заједницом будемо у директном контакту па смо се радо одазвали позиву шабачке Канцеларије за младе како бисмо повећали друштвену транспаретност, пробудили активизам, умрежавање и дијалог у заједници. Пошто интернет заузима важну улогу у модерном свету, одлучили смо се да „дигитализујемо“ „Суперсте“ програм у оквиру кога могу да се пријављују иновативни одрживи пројекти који утичу на решавање конкретних друштвених проблема - истакла је Јелена Василев, координаторка програма „Суперсте“ у Ерсте Банци.
У току ове године биће додељено десет донација по 500.000 динара групама и организацијама за лидерске пројекте којима доприносе развоју заједнице. Десеторо изузетних појединаца имаће прилику да добију по 200.000 динара за реализацију сопствених друштвено одговорних идеја.
- Ерсте Банка је у важном тренутку препознала потенцијал Фондације па нам је посебно задовољство да учествујемо у развоју програма „Суперсте“, који ће кроз менторства и учешће заједнице, али и кроз новчана средства, омогућити подршку великом броју креативних младих лидера широм Србије ““ нагласио је Горан Зарић, председник Фондације.
Прва фаза годишњег циклуса „Центрифуга“ за лидерске идеје група и организација биће отворена до 31. маја, док ће се конкурс за појединце „Клуб Суперсте“ реализовати у другој половини године. За више информација сви заинтересовани могу се обавестити путем интернета на суперсте.нет.

О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa