Инфо

7. мај 2015.7. мај 2015.
НОВИ УСПЕХ ФОТОГРАФСКЕ СЕКЦИЈЕ ШКОЛЕ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

НОВИ УСПЕХ ФОТОГРАФСКЕ СЕКЦИЈЕ ШКОЛЕ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

„СТАРИ АЛАС“ МЕЂУ НАЈБОЉИМА
Фотографија „Стари алас“ Јоване Јаковљевић, полазнице Секције за фотографију и дигиталну графику шабачке Школе примењених уметности на међународном фотографском такмичењу за ученике средњих школа „Живот са реком и на реци“, који је расписала Међународна комисија за слив реке Саве, уврштена је у седам најбољих. Циљ овог конкурса био је да се кроз интерактивну форму фотографије развија свест о природним лепотама реке Саве и њених притока, подстакне критичко мишљење о тенденцијама које нарушавају природну равнотежу, али истакне и потреба за животом и развојем у сагласју са природом.
- Заиста ми је драго што се моја фотографија налази међу првих седам, поготово што смо се недељама уназад трудили да све наше фотографије доведемо до перфекције. На часовима Фото секције одлазили смо на разна места уз реку, где смо могли видети свакодневне људске активности, биолошку разноликост и богатство природе. Аласи у Кленку, ушће Саве у Дунав, залазак сунца у Митровици су само неки од мотива које смо фотографисали протеклих недеља. Сматрам да треба да се појача свест младих, и не само младих, о изузетним еколошким вредностима и потенцијалима слива Саве ““ рекла је Јована, ученица трећег разреда.
Резултат вредан дивљења, а труд и залагање проф. Михаила Симовића и његових ученика, награђени су и позивом на 4. Састанак парламента младих са слива реке Саве у Бихаћ који ће се одржати 29. и 30. маја. Школу примењених уметности представљаће тим од пет ученика, учесника фото конкурса, који ће се у оквиру обележавања Дана Саве наћи међу четрдесет ученика средњих школа из Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије.
- После успешног представљања Фотографске секције на изложби „Градови“ у Студентском културном центру Београд, ова награда представља велики подстицај нашим ученицима у њиховом раду. Посебно нам је драго што је у питању међународно такмичење и што труд који смо уложили приликом припреме фотографија није остао незапажен. Радујемо се путовању у Бихаћ, новим познанствима, посети Националном парку Уна, као и могућности учешћа у активностима 4. Парламента младих ““ истакао је проф. Симовић, ментор секције.
Одушевљење постигнутим није крила ни Ивана Круљ, ученица првог разреда.
- Атмосфера током фотографисања била је дивна, што је допринело да фотографије буду најбоље могуће. Као што смо се и надали, један од ученика наше Фотографске секције освојио је награду. Пут за Бихаћ ће нам доста значити јер ћемо обићи места на којима до сада нисмо били, и моћи ћемо да фотографишемо пределе и културне знаменитости које се тамо налазе. Такође, веома се радујем овом путу јер ћемо моћи да упознамо још различитих људи из различитих крајева.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa