Инфо

7. мај 2015.7. мај 2015.
ПOКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА ШАБАЦ

ПОЛОЖЕН ВЕНАЦ НА СПОМЕН ГРОБЉЕ ЖРТВАМА ФАШИЗМА


Поводом 9. маја, Дана победе над фашизмом, представници Покрета социјалиста Шабац положи су венац и одали почаст жртвама фашизма и палим борцима у народноослободилачкој борби, на Спомен комплексу код Доњошорског гробља у Шапцу.
Свечаност је започета минутом ћутања за настрадале. Испред Покрета социјалиста Шабац присуствовали су председник Градског одбора ПС Шабац Небојша Лазић, потпредседник Драган Живковић, а члан Омладинског одбора Данка Томић и секретар Омладинског одбора Кристина Марић су положиле венац.
„Одбор за неговање традиције ослободилачких ратова“ Владе Републике Србије, организовао је Свечану академију поводом дана победе под називом „Буђење Слободе“. Она је одржана у „Сава центру“ у Београду, са почетком у 20 часова, а њој су, међу бројним званицама из Србије и амбасадорима Русије и Белорусије, присуствовали сви челници Градског одбора ПС из Шапца. После једночасовног програма, премијерно је приказан филм „Битка за Севастопољ“. Покровитељ овог догађаја је било „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања“.
Победа над фашизмом једна је од највећих цивилизацијских тековина. Захвални смо свима који су положили своје животе за слободу и мир и никада нећемо заборавити све оне који су погинули од фашистичке руке. Ову историјску лекцију не смемо никада заборавити.

Градски одбор Покрета социјалис

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa