Инфо

7. мај 2015.7. мај 2015.
САОПШТЕЊЕ ЛДП

ПРЕИСПИТАТИ ОДЛУКУ

Протеклих дана сведоци смо догађаја који су се десили у Месној заједници „Доњи шор“. Као организација којој су млади увек у првом плану овом приликом јавно апелујемо на чланове Савета Месне заједнице „Доњи шор“ да преиспитају и промене своју одлуку око укљањања кошева са јавног игралишта у већ поменутој Месној заједници.
Уводити забране и уклањање неких спортских елемената на којима се млади развијају и квалитетно троше своје слободно време уз склањање из виртуелног света друштвених мрежа и подизање психофизичких способности за нас је ускраћивање тако нечега недопустиво. Сматрамо да сваки вид забране у цивилизованом друштву никада није донео никоме добро, а поготову у друштву у којем се развија демократија и дијалог. Право на избор и разговор.
Сви знамо да данас млади све више времена проводе у кући на друштвеним мрежама, а све мање бораве на спортским теренима дружећи се једни са другима. Свесни смо и чињенице да се некада и спортски терени користе у терминима када за то није време због одмора станара који живе у околним зградама већ поменутог спортског терена, али исто тако сматрамо да због мањине није разлог да већина испашта.
Због свега већ горе наведеног, овим путем још једном апелујемо на чланове Савета Месне заједнице „Доњи шор“ да преиспитају своју одлуку и врате кошаркашки терен у функцију каква је до скоро и била и на тај начин повучемо неке младе да се баве спортом и развијају здрав живот уз контролу коришћења кошаркашких терена у периоду када није време за одмор или нешто друго. За то постоје институције које би могле да контролишу и санкционишу оне који злоупотребљавају време које није предвиђено за бављење спортом, али никако није интерес да већина испашта због мањине.
Млади Либерално демократске партије у Шапцу у наредном периоду ће понудити решење члановима Савета Месне заједнице „Доњи шор“ у нади да ће они преиспитати своју одлуку и вратити кошеве тамо где им је и место, а на којима ће млади у Шапцу имати прилику да здраво одрастају.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa