Инфо

7. мај 2015.7. мај 2015.
ПРОКОПАВАЊЕ ЈЕРЕЗЦА

ЗА ВЕЋУ БЕЗБЕДНОСТ И НАВОДЊАВАЊЕ

Прошле седмице почело се са прокопавањем канала Јерезац у атарима Мајура и Табановића. Радове обављају “Србијаводе“, а иницијатива је потекла од Српске напредне странке и Владе Републике Србије. Директор ВП “Сава“ Драган Топаловић навео је да се овај канал дужине 3.300 метара улива у Доњомачвански канал. Наводњава око 800 хектара пољопривредног земљишта, али и угрожава део Мајура.
-Ископавање овог канала поред одвођења сувишне воде има и улогу увођења воде за наводњавање. Овај поток постоји од давнина и сада се врши повећање пропусне моћи и довођење у водофункционално стање, рекао је Топаловић.
Народни посланик Бобан Бирманчевић навео је да “Србијаводе“ чине све да заврше превентивне радове на заштити грађана и њихових њива поред којих лежи овај канал. Додао је да је Министарство пољопривреде заједно са Владом Републике Србије припремило тендер за изградњу великог насипа на Чеврнтији у дужини од 5,7 километара. Сматра и да је неопходно чишћење свих канала који су у надлежности “Србијавода“ и да локална власт појача чишћење вода другог реда, како би безбедност грађана била подигнута на виши ниво.

Народни посланик др Александар Перановић је истакао да је политика СНС и шабачког градског одбора да се изађе у сусрет свим грађанима. Најавио је још радова која је ова странка иницирала.
-Претходних више од 15 година није било никаквог прокопавања овог канала. Ових дана треба да се почне и са изградњом пружног прелаза у центру Мајура. Прошле године на том месту су изгубљена четири живота. Свакодневно смо у контакту са грађанима и желимо да решавамо њихове проблеме. Све што радимо за добробит је грађана, рекао је Перановић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa