Инфо

7. мај 2015.7. мај 2015.
РАЗГОВОР СА ДРАГАНОМ НИКОЛИЋЕМ, ДИРЕКТОРОМ СЦ “ШАБАЦ“

ХРАБРОСТ ДОНОШЕЊА ОДЛУКА

Пре три године Спортски центар “Шабац“ у надлежности имао три објекта, сада брине о осам. Много посла урађено, али и остаје доста тога. Металопластика бренд по ком је Шабац препознатљив
Када је пре непуне три године Драган Николић дошао на чело Јавног предузећа Спортски центар „Шабац“ мало је било оних који су знали и да ова фирма постоји. Тада су у њиховој надлежности били Мачвин стадион, Градски стадион и Хиподром. Поред тога што су у међувремену добили идентитет, сада брину и о још пет објеката. “Соколана“ и “Кош клуб“ су враћени граду, Хала „Зорка“ је изнајмљена од банке, сређена је сала за борилачке спортове у Месној заједници „Жика Поповић“, као и фудбалски терен на Летњиковцу. На последњем заседању градске Скупштине дати су им на старање и градски терени и игралишта, о којима је до сада бринуло ЈП за управљање грађевинским земљиштем.
-Увек сам се борио да ти терени „дођу кући“. Преузели смо бригу о свим игралиштима у граду и ту имамо дугорочне планове. Заједно са њима смо добили на одржавање и мобилијар, клупи по парковима и канте за смеће. Сада нам фали још људи, јер фирма од почетка ради са истим бројем запослених, а посао смо раширили, објашњава Николић.
Најскорије у плану су пројекти за “Соколану“ и “Кош клуб“, који су у завршној фази и наредних дана се очекује расписивање јавних набавки за њихову реконструкцију. Такође, убрзо ће бити постављене две отворене теретане, једна у Бенској Бари, а друга на Триангли.
-“Кош клуб“ ће бити обновљен брзо. Све би могло да буде готово за два до три месеца. “Соколана“ је мало већа инвестиција. Најтеже је било доћи до регулисања имовинско ““ правних односа. Сада када је то решено остало је техничке природе и новца. Почећемо ове године реконструкцијом и мислим да ћемо следеће завршити, каже Николић.
Претходне две године доста се радило и на Мачвином стадиону. Николић наводи да је нешто мање од пет милиона динара уложено у сређивање трибина и постављање столица. Ипак, још је остало нерешено питање “Куле“, јер проблем поново праве нерешени имовински односи са предузећем „Рад“ које је у стечају.
Николић планира и да у наредном периоду сва дечја игралишта у граду буду замењена оним са гуменим подлогама. Постојећа би била премештена у приградска насеља и околне месне заједнице.
-Акценат ће сада бити стављен на дечја игралишта и спортске терене. Поред коначног завршетка Мачвиног стадиона, планирам да решим и проблем Градског стадиона. Објекти који су тамо ће се или легализовати или рушити. Такође и на “Хиподрому“ одређени број штала треба да се легализује и да се реше имовински односи. Мора увек да се планира за две, три године унапред. За ове три године урађено је много, а дуго се није мрдало са “мртве тачке“. Има још доста посла да се заврши и среди, наводи директор Спортског центра.
Николић обавља и функцију председника управног одбора Металопластике. Клуб је недавно обележио 30 година од освајања прве титуле првака Европе. Град је том приликом припремио адекватну прославу, а тим је добио прву Априлску награду града Шапца за промоцију града.
-Металопластика је бренд града и нешто што је најпрепознатљивије. То треба чувати. Драго ми је да се екипа окупила после 30 година. Након толико времена види се колики су успех направили.
Клуб се тренутно налази на 4. позицији у Супер лиги. Циљ им је наступ у Европи. Николић наводи да је прошлогодишње играње финала “Челенџ купа“ доста исцрпело екипу, те да је отишао највећи део носећих играча.
-Ове сезоне смо ипак у врху табеле, што је доказ да се у клубу ради на прави начин. Металопластика од 1974. године није испала из највишег ранга такмичења. Сада не можемо да парирамо врхунским европским клубовима, јер је велика разлика у буџетима. Упркос томе, прошле године смо дошли до финала “Челенџ купа“. То јесте најслабије европско такмичење, али је велики успех за српски спорт. Радом све треба надоместити, јер не играју паре него људи. Све се своди на храброст доношења одлука, истиче Николић.
Металопластика је наџивела свог спонзора. Фабрика са тим називом више не постоји, али је име клуба заштићено. Према Николићевим речима захвалност за то дугује се Владици Спасојевић, који је у то време био директор клуба.
-Сви који су радили у клубу, од оснивања 1958. године, дали су свој допринос. Неко је правио резултате, неко се борио у тешким временима, а неко је успео да сачува клуб, истиче Николић.
М.М.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa