Инфо

7. мај 2015.7. мај 2015.
ШКОЛСКИ СПОРТ: УСПЕХ МЕДИЦИНАРКИ

МЕДИЦИНСКА ПРВАК СРБИЈЕ


У оквиру 28. Београдског Суиссегас маратона, где је учествовао рекордан број учесника из 56 земаља света, први пут код нас је организовано и Првенство Србије у штафетном полумаратону.
У конкуренцији најбољих средњошколских екипа из целе Србије, свог представника је имао и Шабац. Професор и атлетски тренер Драган Весковић већ 20 година са својим атлетичарима и спортистима учествује на овом, нашем највећем спортском догађају. Ове године, посебно је припремио мушку екипу за штафетни полумаратон, где су три такмичара трчала по пет км, док је последњи члан штафете морао савладати дистанцу од 6,1 км. Екипу Медицинске школе су чинили атлетичари: Гојко Мушицки, Иван Ђукић, Матија Лазаревић и Иван Планко. Заједно са 4.500 учесника у трци маратона и полумаратона, храбро су се борили са метрима и својим противницима из осталих штафета и убедљиво са преко пет минута предности од другопласиране екипе из Смедерева, освојили убедљиво прво место и титулу првог шампиона Србије у штафетном полумаратону за средње школе. У последњих шест година, професор Весковић је са својим атлетичарима из Медицинске школе освојио 12 медаља на школским државним првенствима, а ова срећна 13. има посебан сјај, јер је показала колико су атлетика и школски спорт уопште, добро организовани у овој стручној и веома успешној школи.
- Ова медаља има посебну тежину и показује колико наши спортисти имају талента и перспективе у школском спорту. Они су добри ђаци, пример осталим ученицима и сви имамо велику подршку руководства школе и колектива, уопште. Наставили смо низ освајања медаља на државним првенствима и показујемо стално да смо најбољи и веома озбиљни у нашем раду ““ речи су професора Драгана Весковића, творца свих ових успеха.
У Шапцу је одржано и општинско и окружно првенство у атлетици за основне и средње школе и атлетска екипа Медицинске школе је и ове године показала своју снагу освојивши убедљиво прво место у свеукупном пласману. Женска екипа је освојила прво место и пласирала се на међуокружно такмичење, где ће пробати да избори пласман за државно првенство. Екипа је наступила у следећем саставу: Паунић Тамара (100 м), Зечевић Јагода (400 м), Церовац Нађа (800 м), Цветковић Биљана (скок у даљ), Богићевић Милица (скок у вис), Мијаиловић Сара (бацање кугле) и штафета 4х100 м (Вукотић Горана, Цветковић Биљана, Паунић Александра и Паунић Тамара). Од мушкараца су се посебно истакли Срдановић Марко (скок у даљ) и Миленковић Милен (100 м).

С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa