Инфо

7. мај 2015.7. мај 2015.

КК „ЗОРКА“ ШАБАЦ ПРВА НА ЂУРЂЕВДАНСКОЈ РЕГАТИ

Са освојених 55 бодова предности, испред другопласираног „Змаја“ из Земуна, у екипном пласману, Шапчани су убедљиво освојили пехар за прво место.
У Београду, 10. маја, на Ади Циганлији, одржана је ВИИИ Ђурђевданска регата и Првенство Београда. Поред 15 српских клубова, учествовале су и репрезентације Бугарске, Турске и Федерације БиХ па је Регата имала међународни карактер. Све трке су одржане на стази дугој 500 метара.
Такмичари КК „Зорка“ Шабац освојили су укупно 20 медаља, од тога: по осам златних и сребрних и четири бронзане.
У пионирској конкуренцији, прва места освојили су: Ж. Јаковљевић у К-1, А. Нинковић - Ж. Јаковљевић и Петровић - Сарић (пионирке) у К-2. Јаковљевић - Симић - Јелић - Нинковић, освојили су друго место у К-4, док је Андреа Суботић била четврта у К-1.
Учинак кадета био је очекиван, прва места освојили су: Ж. Јовановић у К-1 и Васић - Јовановић у К-2. Четверац у саставу: Васић - Кузмановић - Јовановић - Пајић, освојио је друго, а Љ. Станчетић треће у Ц-1.
Код јуниора, прва места освојили су: Б. Милинковић у К-1 и Јовановић - Пауновић у Ц-2. Друга места припала су: Н. Пауновићу у Ц-1 и двоседу: Суботић - Панић. У К-1 Сара Јовановић је била десета.
Са освојеним другим местом, Јовановић - Пауновић у кануу двоклеку, били су најуспешнији од наших сениора. Кајак двосед: Раиновић - Станојевић, освојили су бронзу. У К-1 Милинковић је био четврти, Сара Јовановић седма и М. Станојевић девети у Ц-1. Четверац: Станојевић - Дамњановић- Раиновић - Панић, освојио је пето место.
У оквиру Регате, одржано је и Прво коло мини-кајак лиге у једноседима за девојчице и дечаке рођене 2002. - 2005. године. Код девојчица (05) најуспешнија је била Н. Сокић са освојеним другим местом. Учинак дечака: К. Чајић, осми, М. Ђерић, девети и С. Радосављевић једанаести. Резултати 04 годишта: Лена Перишић, друго, Н. Сокић, треће, М. Машић, пето и А. Јањић, шесто место код девојчица, В. Радосављевић, треће и Н. Мијаиловић, шеснаесто, код дечака. Од дечака рођених 2003, са освојеним првим местом Михаило Богуновић је био најуспешнији. В. Довраговић је освојио друго, Л. Марјановић, осмо, В. Радосављевић, девето и С. Гачић, двадесетседмо. Перишићка је била пета, а Павловићка шеста међу девојчицама. Резултати за 2002. годиште: В. Арсеновић, осми, М. Богуновић, десети, В. Довраговић, једанаести, Б. Лагумџић, тринаести, С. Поповић, четрнаести, М. Лазић, петнаести и Д. Обрадовић, шеснаести (дечаци) и А. Ненадовић, шеста (девојчице).

A. Ђенадић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa