Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
СкупШтина КоњиЧког савеза Србије у Шапцу

У ЦЕНТРУ КОЊИЧКОГ РЕГИОНА

У Шапцу, после више од три деценије одржана је изборна Скупштина Коњичког савеза Србије. На том скупу, од 28 делегата, присуствовало је седамнаест представника клубова и ергела у Србији. Рад седнице отворио је председник кровне организације, Жарко Драгићевић, уз осврт на рад Савеза у прошлој години и постигнутим резултатима чланица Савеза и раду појединих органа кровне организације коњара у Србији.
Делегати су разговарали о темама подељеним у девет сегмената. У том Савезу су Удружење за галопски спорт Србије, Удружење за узгој Липицанске расе коња Србије, Удружење судија , Ергеле и коњички клубови и донатори. Из приложеног види се да нема ,,Препонаша и касача,,. Они су у неким својим удружењима и органима. Докле ће тако моћи да функционишу показаће време. Јер Савез савеза у Србији не може да постоји.
По Уставу то није могуће, неки регионални савези могу постојати али опет се “мора“ бити члан КСС. Дискусија Вјекослава Паподопула испред удружења Липицанске расе коња и др. Јанка Опавског, биле су запажене од стране присутних делегата. На тој седници, закључено је, да су запреге највише напредовале у организацији и такмичењу протеклој години. Коначно то удружење у овој сезони има четрдесет такмичарских дана.
Наглашено је и да је, Коњички клуб “Џокеј клуб“ Шабац, на путу брзог опоравка и да се ту доста добро ради што је чињенично стање, али и резултати посете и исплате награда су на високом нивоу. Коначно - Шабац је, сада центар коњичких догађања у нашој земљи. Истакнуто је и да је Пожаревац, у текућој години смањио број такмичаских дана, у односу на претходне сезоне. Јанко Опавски истакао је да смо сиромашни са тренерским али џокејским кадром.
- Без школованих кадрова тешко можемо напред и до бољих резултата- нагласио је Опавски, и додао да се мора брзо реаговати што се тиче посете Министарству пољопривреде и спорта те да се коначно КСС постави за главног стожера коњарству Србије. Треба покушати, да се ергеле „Карађорђево, Зобнатица, Ада и Љубичево“ врате у нормалнији ток рада и ако то захтева ситуација и рехабилитују а неке можда и држава помогне у оквиру својих могућности.
Иначе, треба истаћи да су на том скупу у Шапцу, који је одржан у пословном простору „ Венера ““ Вас“, присуствовали делегати из Љубичева, Зобнатице, Карађорђева, Келебије, Чачка, Србобрана, Аде, Богатића, Београда , Уба и домаћина Шапца. А новост за љубитеље коњичког спорта је и то да ће наредне године бити органзоване Зобатичке коњичке игре које нису организоване од 2006. године. То су у најкраћим цртама закључци са скупа коњара Србије а детаљније и више ће се радити на састанцима и редовним седницама те организације.
Б.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa