Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ УЧЕНИКА ИЗ ОБЛАСТИ ВЕТЕРИНАРСКЕ МЕДИЦИНЕ ШАПЧАНИ НАЈБОЉИ

ИСКРЕНИМ ТРУДОМ ДО РЕЗУЛТАТА

У конкуренцији 17 представника средњих пољопривредних школа из целе Србије, на 16. републичком такмичењу ученика из области ветеринарске медицине, одржаном 15. и 16. маја у Средњој пољопривредној школи са Домом ученика у Шапцу, тријумфовао је Стефан Новаковић из шабачке Пољопривредне школе.
По Стефановим речима, припреме за такмичење су кренуле већ половином септембра. Требало се прво квалификовати, а онда уложити труда да се овлада и практичним знањем. Међутим, уз добру организацију, процену времена, стручан наставни кадар и услове које је на школској економији имао, победа је била неминовна.
- Ово ми је прва награда коју сам освојио на неком такмичењу. Задовољан сам постигнутим резултатом. Од септембра смо сваке недеље имали по један тест, а касније су се те припреме интензивирале. Практични део смо спремали углавном у школи, јер имамо на располагању амбуланту на економији, док смо део који се односи на мале животиње вежбали у ветеринарској станици “Сириус“ ““ објашњава Новаковић и користи прилику да се захвали професорима: Косари Леловић, Раду Миличићу, Милану Мијатовићу и Драгану Јовановићу, који су му помагали приликом припрема.
Иначе, Стефан Новаковић је четврта година Средње пољопривредне школе. Приликом одабира свог будућег занимања након завршетка осмог разреда, пре свега се руководио великом љубављу према животињама.
- Као мали сам доста боравио на селу, код бабе. Ту сам заволео животиње, и пожелео да могу да им помажем. Због тога сам уписао овај смер ““ објашњава Стефан.
Знањем које је протекле четири године у овој образовној установи стекао је задовољан, док се у погледу факултета још увек по мало двоуми.
- У школи имамо добре услове и стручне професоре. Пракса је одлично организована. Подељени смо у групе, па само једне седмице на школској економији а друге по ветеринарским станицама. До сада сам доста тога научио, а као сведок томе може да послужи и недавно признање. Када је реч о наставку школовања, још увек нисам одлучио да ли ће то бити ветерина или медицина- закључује Новаковић.
Т.Т.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa