Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
„КАРАВАН ЗДРАВЉА“ У НАКУЧАНИМА

БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ

Акција шабачког Дома здравља, која укључује шири спектар бесплатних медицинских услуга у селима у којима не постоје амбуланте, настављена је прошле среде у Накучанима
Могућност да провере здравствено стање, без обзира на то да ли имају оверене здравствене књижице или не, прошле недеље искористило је више од 50 становника Накучана. Долазак лекара шабачког Дома здравља у ово поцерско село обележило је велико интересовање мештана, који право на примарну здравствену заштиту иначе остварују у амбуланти у оближњем Волујцу.
- Здравствени прегледи представљају основну потребу и за нас који живимо на селу. Овде се тешко живи па многи немају ни оверене здравствене књижице. Да није ове акције многи се не би ни прегледали, па онда знате шта нам ово значи. Значи нам много и зато хвала и лекарима и сестрама и свима који су нам ово омогућили, рекао је Продан Панић, председник Савета месне заједнице Накучани.
Акцију „Караван здравља“ подржава град Шабац, у складу са идејом да сви становници са подручја града имају право на подједнако квалитетну здравствену заштиту.
- Наш задатак је да реагујемо на потребе грађане и као локална самоуправа дамо подршку свим установама које то раде баш како то ради Дом здравља Шабац. Стотине већ прегледаних житеља наших села најбоља су потврда пуне оправданости „Каравана здравља“ који ћемо у сарадњи са Домом здравља наставити и у другим селима у којима се већ јавља велико интересовање за овакве прегледе, истакла је Наташа Радовановић, члан Градског већа Шапца задужена за рурални развој.
Одзив мештана у акцијама које су до сада спроведене је веома велико. Због тога ће прилику да провере здравствено стање ускоро имати и мештани других села са подручја Шапца.
- Дом здравља Шабац наставља своју акцију јер је интересовање грађана изузетно. То само доказује да смо организацијом „Каравана здравља“ урадили праву ствар. На овај начин здравствена заштита је у потпуности доступна свима, а то представља реализацију нашег основног циља. Упркос великом обиму различитих свакодневних активности, запослени у Дому здравља успевају да реализују и ову акцију, што је доказ добре организације, професионалности и посвећености запослених. Акцију настављамо, а лекари и сестре Дома здравља стићи ће у све делове Градске управе Шапца , после Поцерине и у Мачву и у Посавотамнаву, рекао је Дејан Марковић, председник Управног одбора шабачког Дома здравља.
„Караван здравља“ ће ускоро, после Поцерине, посетити и мештане села у Мачви и Посавотамнави. Житељи ових места ће такође моћи да провере здравствено стање без обзира на то да ли су осигурани или не.
М.С.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa