Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
ГРАД НАБАВИО ПРОТИВГРАДНЕ РАКЕТЕ

СИГУРНИЈИ УСЕВИ

Противградни стрелци, на територији града Шапца, у понедељак су добили ракете које је локална самоуправа набавила за потребе заштите усева. Готово три милиона динара утрошено је за куповину 83 ракета. Заједно са 32 преостале од прошле године, оне су распоређене на 28 противградних станица.
-Уз добру срећу и добру годину ове количине могу да буду довољне, али и не морају. Може да се деси да се за дан испали 12 ракета, што се и дешавало претходних сезона, а можда се за три месеца не испали ни једна. Прогноза је врло незахвална, али ове ракете дају додатну сигурност. Иначе добијамо два, три комада по станици на нивоу Државе, што није довољно ни за један озбиљан облак, каже противградни стрелац из Предворице, Богољуб Симић.
Набавка ракета обављена је преко Дирекције за пољопривреду града Шапца, чији је директор, Владимир Шпегар, навео да пуне противградне станице значе максималну сигурност за шабачке пољопривреднике.
Градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић, добио је информацију да ће накнада противградним стрелцима ове године бити умањена. Истакао је да су та давања и онако мала и да ће град надоместити разлику, уколико она настане.
Богољуб Симић сматра да тај посао треба и да се воли, те да није све у новцу, али да данас нико не може да ради. Потврдио је градоначелникове наводе да је град измирио све обавезе за претходну годину према стрелцима.
Градоначелник је још једном поновио да ће град наставити да улаже значајна средства у пољопривреду.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa