Инфо

21. мај 2015.21. мај 2015.
„КАРАВАН ЗДРАВЉА“ У ЛИПОЛИСТУ

НАСТАВАК ПРЕГЛЕДА

Акција шабачког Дома здравља „Караван здравља“ настављена је прошле суботе у Липолисту
Мештани Липолиста и околних села прошле суботе имали су прилику да у локалној амбуланти провере здравствено стање. Интересовање мештана, као и у другим срединама у којима је до сада боравио „Караван здравља“, било је велико.
- Сви наши суграђани који су до сада били на прегледима у Мрђеновцу, Заблаћу, Цуљковићу и они који су данас дошли у амбуланту у Липолисту потврда су да је ова акција Дома здравља прави одговор на њихове потребе. А то и јесте задатак и града и свих институција које су у надлежности града ““ као што је Дом здравља Шабац ““ да имају одговор на потребе наших суграђана и да буду њихов сервис. Град је подржао иницијативу Дома здравља, омогућио рад лекара и сестара, у намери да створи веће могућности да здравствена заштита буде у потпуности доступна свим житељима градске управе Шапца. А Дом здравља је одговорно испунио свој задатак, на корист мештана свих наших села у којима је акција организована и оних у које ће лекари тек стићи, навео је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
И овај пут право да провере здравствено стање имали су сви грађани, без обзира на то да ли имају оверене здравствене књижице или не.
- У Липолисту су дежурали лекари опште праксе, специјалиста гинеколог и чланови Патронажне службе. Поред провере опште здравственог стања и мерења крвног притиска, посебан акценат током читаве акције стављамо на превентивне прегледе на скрининг карцинома дебелог црева и скрининг карцинома грлића материце, истакао је прим. др Мирослав Поповић, директор шабачког Дома здравља.
Прилику да прошле суботе провере здравствено стање, осим мештана Липолиста, искористили су и житељи Дуваништа, Беле реке, Петковице и Слепчевића.
М.С.М.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa