Инфо

20. мај 2010.20. мај 2010.
ХОБИ ИЛИ УПОРНОСТ ДОБРИВОЈА ЛАЗИЋА

ТОПОЛИНО ПРКОСИ ИТАЛИЈАНИМА

Добривоје Бебан Лазић, скоро деценију опремао ауто који је био намењен у старо гвожђе а сада је углед града. Фијат Тополино из 1948. године изгледа као да је тек изашао са фабричке траке
По много чему необичан човек Добривоје Лазић, у Шапцу познатији под надимком Бебан, међу пријатељима важи за мајстора који када се нечега дохвати то и уради. Уз разне мајсторлуке, уз књигу о својим доживљајима, коју је написао под девизом “веровали или не“, у јулу 2003. године, почео је да рестаурира Фијат Тополино из 1948. године, и ових дана га завршио па и парадирао њиме кроз Шабац. Зашто да не, Фијат Тополино, био је намењен за старо гвожђе, купио га је 1988. године потпуно зарђалог и неугледног од унука Пере Радијчића из Кленка и сачекао боље прилике да почне са реновирањем.
А да старом аутомобилу врати нови живот, требало је много упорности, одрицања али и поверења. Човек по имену Гордон, из Ријеке, послао му је делове за тај аутомобил у вредности од око 700 евра, а да се пре тога нису ни видели ни познавали, телефонски разговор био је довољан да се успостави контакт који се после претворио у пријатељство.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa