Инфо

21. мај 2015.21. мај 2015.
ГРАДСКИ ОДБОР СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У МАЈУРУ

КО РАДИ А КО ОБЕЋАВА

Градски одбор Српске напредне странке наставио је са активностима у Мајуру пред изборе за Савет ове Месне заједнице. Након почетка радова на пружном прелазу у центру, прошле седмице се почело са реконструкцијом нисконапонске мреже. Према речима директора Електродистрибуције Шабац, Дејана Јовановића, реконструкција је планирана у пет улица, док ће у четири бити урађена потпуно нова мрежа ниског напона. Како је наведено, износ инвестиције је преко 2,2 милиона динара.
-На овај начин ћемо грађанима Мајура омогућити да имају квалитетније и сигурније снабдевање електричном енергијом и побољшање нисконапонских прилика. Забрињавајуће је да локална самоуправа нема никакво интересовање за побољшање нисконапонске мреже, не само када су у питању становници Мајура, него читавог подручја града. Последње три године није издвојен ни динар за нисконапонску мрежу, рекао је Јовановић.
Марија Тршић, кандидат за Савет МЗ са листе коју подржава СНС навела је да је напонска мрежа доста добро урађена, али да постоје делови Мајура који су последњих година пренасељени, па су потребе потрошача оптерећујуће за постојећу мрежу.
На конференцији за медије одржаној неколико дана касније председник МЗ Михајло Радиновић рекао је да локална власт већ четири године бојкотује Мајур. Навео је да је тражио пријем код градоначелника од како је дошао на власт у МЗ, али да ни једном није дошло до тога.
-Ово је највећа сеоска МЗ и само је се сете када дођу избори. За четири године нисмо добили ни један динар од града. Дом смо некако успели да средимо са 2,5 милиона динара наших пара од кирије. Повраћај пореза треба да буде 5 милиона динара, али у то не верујем док не буду паре на рачуну. Потраживања за прошлу годину су 10 милиона динара. То значи да оно што раде финансира се парама добијеним из Мајура. Асфалтирали су километар и по улица за десет година, рекао је Радиновић.
Народни посланик Бобан Бирманчевић показао је флајер који приказује “нови изглед центра Мајура“ уз натпис “Мајур општина“. На њему је футуристичка компјутерска анимација уређене саобраћајнице и тротоара, као и списак кандидата за Савет које подржава Градска управа. Такође, ту је и списак активности за период од 2015.-2019. године које су планиране да се ураде на иницијативу МЗ Мајур и града Шапца.
-После 15 година власти планира се изградња водоводне и канализационе мреже. На три километра од центра града 9.600 становника Мајура живи са септичким јамама чим падне већа киша и немају достојне услове за 2015. годину, рекао је Бирманчевић.
Народни посланик др Александар Перановић направио је паралелу између избора у Мајуру и, како је рекао, свих лажних обећања у претходних 15 година. Осврнуо се на месне изборе одржане у фебруару у Дреновцу.
-Локална власт је тада рекла да ће асфалтирати пут од Табановића до Дреновца и после четири месеца нема назнака да се то уради. Ми сви подржавамо да се уради инфраструктура за све наше грађане, али доста је више лажи. Ободни канал није очишћен и поставља се питање где су два милиона евра опредељена за ту намену, рекао је Перановић и додао да у Дреновцу није урађен ни Дом, нити је очишћена депонија.
Како је Перановић истакао СНС је у Мајуру обећала неколико ствари које ће и урадити и које су и започели.
На конференцији је говорио и шеф одборничке групе СНС Блажа Кнежевић који је изнео да ће на Скупштини града, која ће се одржати после избора у Мајуру, на дневном реду бити ребаланс буџета јавних предузећа. Сумња да се ребаланс прави вероватно и због радова који су неплански, а изводе се да би се грађанима Мајура “замазале очи“.

М.М.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa