Инфо

28. мај 2015.28. мај 2015.
МЕЂУОПШТИНСКА ЛИГА „МАЧВА“ ““ 27. КОЛО

ЧЕТИРИ ПУТА ЗА ТИТУЛУ

ФК „РАДНИЧКИ ШАБАЧКИ“ ““ ФК „РАДНИК“ 4:2 (3:2)
Титула је обезбеђена, а нови шампионски пехар за витрине другог најстаријег шабачког клуба, стиже највероватније наредног викенда. Ова субота донела је и математичку потврду да ће, и друго лето узастопно, капитен Радничког подићи пехар, а навијачи на терену Спортско рекреативног центра „Зорка“ поздравиће још једном своје шампионе.
„Раднички“ и „Радник“ одиграли су сјајан меч, за који се, без претеривања може рећи, да је превазишао ранг у коме је игран. Домаћи су потврдили да су доминантни у овој лиги, а гости да квалитетом припадају бар средини табеле, а не дну, где се тренутно налазе.
Већ у првом нападу, Шапчани су повели. После добре акције и шута који зауставља голман Глоговчана, на одбијену лопту натрчава Ковачевић, и спроводи је у мрежу за 1:0. Није прошло много, а једна добра дубинска лопта стиже до Ковачевића, који се нашао очи у очи са гостујућим чуваром мреже, у ситуацији коју рутински претвара у гол за 2:0. Фуриозан почетак Радничког, употпуњује Савић. Одлично је антиципирао игру, успешно се заградио у шеснаестерцу, добро уштоповао лопту и спровео је у гол. Чинило се, у тим тренуцима, да је извесна убедљива победа. Ипак, ноншалантан приступ Радничког и офанзива са великим бројем играча, довела је и тријумф у питање. За свега седам минута, две готово идентичне контре Радника резултирају голом. У оба случаја голман Радничког је заустављао прве ударце, али су на одбијене лопте настрчавали Марковић и Фрајтовић за 3:2. До полувремена су Шапчани имали још неколико прилика, али без успеха.
У наставку, гости су желели до бода, прето је и „Раднички“, али гола није било до завршнице, када је питање победника решио Вукашин Лукић. Имали су гости, пре овог гола и велику прилику за изједначење, али је нису искористили. Гол Лукића потпуно их је засутавио, те је домаћи тим до краја имао још две прилике, Фриц и Ковачевић, но промене резултата није било.
Три кола пре краја „Раднички шабачки“ има недостижних десет бодова више од Милиционара из Богатића, а у среду гостује у Петковици, у утакмици 28. кола Међуопштинске лиге.
С. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa