Инфо

28. мај 2015.28. мај 2015.
КоШаркаШки турнир на ТркалиШту

Позив младима на друЖење

Протеклог викенда на Тркалишту одигране су финалне утакмице турнира у баскету „Играмо за кошеве“. Учествовало је 48 екипа и више од 150 учесника. Победницима турнира пехаре је уручио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Он је истакао да је турнир показатељ да су младима фер игра и дружење на првом месту, и да би то свака заједница требало да има у виду.
- Сви учесници на овом турниру су победници, јер су допринели да манифестација прође у забави, смеху, фер и коректном надметању, поручио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Турнир су организовали станари насеља Тркалиште, уз подршку Градске управе града Шапца.
Кошаркашки турнир је круна залагања младих да се кошеви, који су неразумном одлуком Савета Месне заједнице „Доњи шор“, чији је председник Зорица Жегарац (СНС), уклоњени почетком маја. Повод је била жалба извесног броја станара којима је сметало окупљање младих због буке која је долазила са терена.
Након тога, станари насеља Тркалиште прикупили су више од 1.000 потписа којима су од локалне власти тражили да се поново поставе кошеви на игралиште. Градоначелник Небојша Зеленовић је након пријема петиције наложио враћање кошева.
- Потреба грађана Месне заједнице „Доњи шор“, односно насеља Тркалиште, јесте да се кошеви врате, а као доказ тога је петиција са више од 1.000 потписа. Тркалиште је уређен простор, и, према проценама стручњака, игралиште је тамо где му је место. Обавеза свих нас је да бринемо о кућном реду, да не уништавамо кошеве, игралишта и клупе, рекао је том приликом градоначелник Шапца.
Михаило Дошен, један од организатора мирних протеста који су трајали више од две недеље на Тркалишту, каже да су грађани Шапца показали велику солидарност да се кошеви врате на место где су били. То је уједно и порука младима Шапца да на сличан начин креирају своје време и интересовање.
- Ово је велики успех грађанске иницијативе и младих који у спорту препознају здрав физички и духовни развој. Додатна мотивација нам је и добра сарадња са градоначелником и Градском управом града Шапца која је разумела и подржала наше захтеве, нагласио је Михаило Дошен.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa