Инфо

28. мај 2015.28. мај 2015.

Концерт духовне и етно музике

Поводом обележавања градске славе Других Тројица, у понедељак вече је у Шабачком позоришту одржан концерт духовне и етно музике у извођењу Хора „Свети Јован Богослов“, који одржава традицију црквеног хорског певања у Шапцу, дужу од једног века. Обраћајући се присутнима, епископ шабачки, господин Лаврентије, истакао је да су Тројице симбол прочишћења и духовног уздигнућа, а Хришћани овај празник славе и као Дан рођења Цркве.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић честитао је славу свештенству и грађанима Шапца, уз жељу да данас оставимо по страни све разлике, да заједно славимо славу и сетимо се свих великих људи који су Шабац учинили бољим, лепшим, познатијим.
- Народ каже: Ко крсно име слави, оно му и помаже. У таквој вери и знању да је морал у дубини народне душе и воље, молимо се за напредак нашег града и његових житеља. За живот у друштву у ком се истина подразумева, где се обећања не дају лако али се сигурно испуњавају, у ком се људи радују туђим успесима и где је љубазност јача од пакости, поручио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa