Инфо

4. јун 2015.4. јун 2015.
РУКОМЕТ: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У АРАНЂЕЛОВЦУ

МЛАДЕ “МЕДИЦИНАРКЕ“ ВИЦЕШАМПИОН СРБИЈЕ

Протеклог викенда Аранђеловац је био домаћин државног првенства за девојчице рођене 2002. године и млађе. У изузетно јакој конкуренцији, 12 најбољих у Србији, наступила је и шабачка екипа.
За два дана одиграле су четири врло важне утакмице у изузетно тешким условима у балон хали.
У својој групи су савладале 2 екипе, врло убедљиво и освајањем првог места у групи, оствариле су пласман у полуфинале.
Екипа “Новог Београда“ актуелног првака државе за прошлу годину, која не зна за пораз три године, била је противник изузетно мотивисаној екипи “Медицинара“ која је уједно била и најмлађа екипа на првенству. Била је то утакмица, финале пре финала. Шапчанке су успеле да у фантастичној игри у одбрани и ефикасно у нападу остваре победу од 17:16 (10:8).
У финалу противник је био актуелни вицешампион за прошлу годину “Таурунум“ Земун. Кратак временски период до самог финала коштало је срчане Шапчанке највишег одличја ““ И места. Но и поред свега пружена је добра партија и доживљен минималан пораз 7:6. Обзиром да је млађаним Шапчанкама ово био деби на државном првенству и прва сезона у великом рукомету, резултат је у толико важнији и значајнији.
Предвођене тренерима Александром Обреновић - Дамњановић и Љиљаном Видић, уз технику Зорана Обреновића и шефа омладинског погона Петра Фајфрића овај успех су оствариле: Тамара Глишић (најбољи голман првенства), Уна Обреновић, Лана Мијаиловић, Тијана Љубишић, Исидора Јокић, Катарина Видић, Анђела Кецановић (капитен), Катарина Николић, Вања Мандић, Тамара Којић, Тамара Шобић, Теодора Обрадовић, Теодора Васић, Јована Карић, Тамара Симић.
Евидентно да шабачки женски рукометни клуб “Медицинар“ не треба да брине за своју будућност. Оне су и пре овог успеха узимале медаље на Међународним турнирима у Београду, Новом Саду и Лазаревцу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa