Инфо

4. јун 2015.4. јун 2015.
У ОШ „НАТА ЈЕЛИЧИЋ“ ОДРЖАНА „МАЛА ШКОЛА“

ЗАГРЕВАЊЕ ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ

Иако су основци већ увелико у ишчекивању последњег школског звона који ће их одвести на летњи распуст за будуће ђаке прваке прошлог четвртка у ОШ „Ната Јеличић“ било је веома занимљиво. „Мала школа“, која се традиционално четврту годину за редом одржава на почетку месеца јуна, имала је за циљ упознавање најмлађих школараца и њихових родитеља са оним шта их очекује првог септембра. Док су се малишани упознавали са учитељицама Миром Томић, Славицом Поповић и Лидијом Обреновић кроз разне активности, као и на неизоставном часу физичког васпитања, родитељи су на првом родитељском састанку имали прилику да поразговарају са педагогом Споменком Глигорић и психологом Слободанком Алексић на тему „Припрема деце за полазак у школу“ и „О готовости деце за полазак у школу“.
- На овај начин желели смо да им саопштимо шта је то што је најбитније за њих ових пар месеци до поласка деце у школу. Да их подсетимо на то како и на који начин да помогну детету, шта се очекује од детета, које врсте зрелости а шта је то што не би требали да траже. Такође на који ће начин развијати радне навике, помоћи детету у решавању домаћих задатака. Мислимо да је, без обзира да ли је дете прво у породици које је пошло у школу или већ имају неколико старије деце, увек добро да се заједнички подсетимо. Такође, циљ нам је да родитељи упознају и психолога и педагога ради успостављања комуникације, личног упознавања, како би у току школске године без устручавања могли да нам се обрате за савет, решавање неке дилеме или једноставно разговор ““ рекла је педагог Споменка Глигорић.
Ученици Продуженог боравка са учитељем Веском Исаиловићем и библиотекарком Мирјаном Живановић извели су представу „Прва љубав“ пожелевши међу првима добродошлицу будућим другарима.
- Велико је узбуђење за будуће ученике и њихове родитеље али и за нас у школи. Ово је била прилика се смањи неизвесност а прваци искусе делић школске атмосфере, да учествују у разним ативностима, а родитељи чују неке значајне информације. Такође су могли да виде и делић додатних активности које наши учитељи реализује поред редовне наставе и у којима њихова деца могу да покажу своју креативност ““ истакла је психолог Слободанка Алексић.
Познати по својим представама и приредбама прваци у септембру могу, као и претходне генерације, очекивати веома инспиративан први школски дан што је потврдила и ова прошлонедељна „Мала школа“.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa