Инфо

11. јун 2015.11. јун 2015.
ЂОРЂЕ ЛЕЛИЋ НАЈБОЉИ КОШАРКАШ СЛОВЕНАЧКЕ ЛИГЕ

ИЗ ТАБАНОВИЋА ПОКОРИО СЛОВЕНИЈУ

Кошаркашка лига Словеније није много праћена код нас, па је тако готово незапажено прошло да је најбољи играч недавно завршеног првенства Ђорђе Лелић из Табановића. Некадашњи играч ОКК Шапца и Срема већ пет година игра у бившој југословенској републици. Круна упорног рада и труда дошла је ове године са Тајфуном из Шентјура.
-Претходна сезона била је заиста невероватна за клуб који се борио да буде стандардан прволигаш, на средини табеле. Имали смо скривену амбицију да будемо међу шест првих на табели. Међутим, све се поклопило и имали смо само један пораз. Када смо ушли у плеј оф, избацили смо Лашко у четвртфиналу, затим Крку у полуфиналу и на крају Рогашко. То је невероватан успех за мало место са 5.000 становника и сви они су живели за кошарку, прича Лелић.
Двадесетпетогодишњи Мачванин проглашен је за најбољег играча лиге. Сада је потписао двогодишњи уговор са Хелиосом, који је већи и организованији клуб и који има амбицију да игра АБА лигу.
-Не размишљам о далекој будућности. Идем корак по корак. Покушаћу да поновим сезону као што је била претходна, каже Лелић који би волео да једног дана заигра у шпанској лиги, али када би стигла понуда од Црвене Звезде прихватио би је без размишљања.
Истиче да су услови за тренирање у Словенији много бољи него овде, а да се посебно води рачуна о развоју младих играча. Посебно је добро за младе играче који желе да се докажу. Када је стигао први позив од Електре отишао је тамо на пробу и остао у том клубу наредне четири године.
-Словенија је доста мирнија за живот него Србија. Навикао сам се и свиђа ми се тамо. Недостаје ми кућа и лети када имам паузу месец дана овде баш уживам. Мада, тада пожелим и Словенију.
За Лелића у Словенији кажу да је звезда, мада он истиче да се тако не осећа. Ипак, у Шентјуру су га сви препознавали и пре овог успеха. Надамо се да ће тако ускоро бити и у Србији.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa