Инфо

18. јун 2015.18. јун 2015.
Пети тркаЧки дан у Шапцу

КВАЛИТЕТ И БРЗИНА

Када је требало доказати квалитет, виђен је, када је требало бити најбржи, били су, када је било потребно бити власник истине и квалитета спортских грла из Мачве и Шапца, спортска грла тог крајолика, била су најбоља у песку, на Чукарици, на последњој провери пред трку живота- Дерби, други овогодишњи Класик. Од пет галопских надметања, четири су припала грлима из Шапца. То је, учинак наших коња у Београду.
На трави, у Шапцу, пети такмичарски дан, као да је био наставак квалитетних такмичења из Београда. Четири трке галопера и једна у сулкама имали су своје веома узбудљиве финише као и дешавања на такмичарској стази. Централни догађај дана било је Груп три такмичење под називом, „Меморијал Срећка Марића“, на деоници од 1.800 метара, где је учествовало осам изузетно квалитетних коња. У том такмичењу, најбржи био је Далас, у седлу са Вујковићем. Очекива?о се у финишу трке велики обрачун између Даласа и Наути Џека и било га је, али бржи и расположенији био је ждребац породице Ранковић. Треће место заузео је Џамука, са Глоговцем на леђима, а четвртопласирана, била је омица Грациас ала Вида и Жељко Илић.
Уз то надметање, пажњу посетилаца привукла је трка коња од три године, на стази дугој двехиљаде метара. Поново за своје противнике није био достижан Мистер Бас, којег је до циља добро распоредио Тика Вујковић. Иза тог „двојца“, дошли су Брунер, Палмизана и Акација. У такмичењу трогодаца и старијих грла на стази од 1.350 метара, победио је Ел Класико, другу позцију одбранио је Атос, трећи био је Испахан, а на четвро место пласирао се Кличко. У надметању Хандикап три, најбржи били су Клара Азнавур, из Штале „Рашић“, коју је добро припремио тренер Зоран Лукић, Фантастик Филинг, Патриција Голд и Терор.
У надметању, Категорије два, на стази од 1.600 метара, за исту старсну групу коња, најбржа била је, Креизилитлтинг, са Шашићем у седлу, за њом , дошли су Леиди Биронеса, Азаренка и Хало Беиби. Како то традиција налаже такмичење у смирај првог летњег дана затворили су сулкаши. Њих шест водило је велику борбу после старта трке и много промена у редоследу пре циља најспремнији али и најиздржљивији био је Лудвиг ван Гиле, којег је возио тренер и власник Зоран Васић- Шуцин. Други кроз циљну раван пролази Принц кривајски, трећи је Делон а четврто место припало је, Коцкару, којег је возач Угљешић, много потрошио мењајући му позиције током трке. Наредно окупљање, на најпосећенијем спортском објекту у нашем граду биће седмог јула. А пре тога, треба пожелети што виши пласман Мистер Басу, у Мађарском Дербрцу, јер то је грло, које после Киве и Иво Џиме, представља успешно наш коњички регион ван граница Србије.
Б.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa