Инфо

18. јун 2015.18. јун 2015.

у Шапцу МеЂународни тениски турнир

На теренима Тениског клуба “СунРисе“ у Шапцу, данас је званично отворен професионални сениорски турнир из Футурес серије. Организатори су Тениски савез Србије и ТК „СунРисе“, а покровитељи Град Шабац и Дунав осигурање. На турниру, који траје до 28. јуна, учествује 150 играча у дублу и синглу, из више од 30 земаља света. Дуелима главног жреба претходила су 32 квалификациона меча, одиграна на 5 терена. Наградни фонд износи десет хиљада долара. „Фјучрс“ серија представља најнижи ниво професионалних турнира, посебно значајних за младе тенисере, који кроз њих могу напредовати ка јачим турнирима.
Отварајући турнир, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да је претходних дана Шабац град у коме се одигравају велика спортска такмичења. Након отварања Градског базена у Шапцу и ватерполо утакмице најбољих селекција Србије и Русије, Шабац постаје град тениса. Градоначелник је рекао да Србија, као домовина Новака Ђоковића, има обавезу да промовише тенис. Он је такође напоменуо да је турнир у Шапцу добра промоција града и прилика да се са Тениским савезом Србије отворе разговори о будућим улагањима у тенис.
Према речима Ненада Црногорца, члана Управног одбора Тениског савеза Србије и председника Спортског центра „СунРисе“, Шабац је тренутно у центру тениских дешавања на Балкану. Иако у завршници турнира неће учествовати Шапчани Огњен Трејгут и Предраг Дедић, Црногорац је рекао да је веома задовољан њиховим наступима јер су играли против старијих и искуснијих ривала.
Финале професионалног тениског турнира Футурес серије заказано је за недељу, 28. јун у 12 сати на теренима Спортског центра „СунРисе“ у Шапцу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa