Инфо

18. јун 2015.18. јун 2015.
ФК „РАДНИЧКИ“ ПРОСЛАВИО ТИТУЛУ ПРВАКА МОЛ „МАЧВА“

Две сезоне, две титуле

Две године, две прославе титуле за други најстарији шабачки фудбалски клуб. „Раднички“ је две сезоне убедљив, осваја титуле, и сасвим заслужено, наредне сезоне ће играти у Мачванској окружној лиги. Борба ове сезоне била је знатно тежа него сезону раније, али су добар јесењи део сезоне и фантастично пролеће обогатило трофејну витрину великог клуба.
Шапчани су се на старту сезоне и током целе прве полусезоне суочавали са великим кадровским проблемима. Иако је списак пријављених играча указивао да „Раднички“ има најјачи тим, буквално ниједан меч, тренер(и) нису могли да изведу најјачу поставу. У сваком тренутку неког од играча повреда је одвојила од терена. Податак који можда најбоље илуструје такво стање је да, тандем крилних нападача, Павловић и Драгићевић, имају свега 40 ““ ак минута заједничких наступа, и то подељених у неколико утакмица. Упркос проблемима, „шабачки црвени“ наставили су на старту низ победа започет сезону раније. Прво место убрзо је преузето, али је у завршници јесени дошло до кризе резултата више него игре. Први пораз претрпљен је у Дуваништу, потом је „Цер“ славио у Шапцу, а потом су Шапчани, у дербију, поделили бодове са Милиционаром из Богатића. Ипак, два везана тријумфа у последња два кола, приближили су „Раднички“ лидеру на бод.
Доста је промена донео и зимски прелазни рок. Редове Шапчана напустио је први чувар мреже Пешић, као и још неколико играча, те се приступило реконструкцији тима. Ипак, промене нису утицале негативно на резултате током пролећа. „Раднички“ је искористио слабе резултате главних ривала, Будућности и Милиционара, а низом тријумфа вратио се на лидерску позицију коју више није напуштао. Убедљиво је савладан тим из Змињака, 3:0, традиционално тешка гостовања претваране су у ефикасне тријумфе. Предност на врху је расла, у једном тренутку је износила и десет бодова. Већ средином наставка било је јасно да ће поново свечано постоље на СРЦ „Зорка“ чекати победнички пехар. На крају „Раднички шабачки“ 66 бодова, „Милиционар“ 59, „Будућност“ 51, и пехар у рукама капитена Милоша Косјера.
Уз најбољи бодовни салдо, убедљиво најбољу одбрану и најпрецизнији напад, „Раднички“ је имао и најбољег стрелца лиге, Ковачевића.
Ово лето, кажу метеоролози, биће дуго и топло, али у управи клуба не желе да губе време. Најпре се планира разговор са играчима који су изнели терет ове сезоне, а потом и потрага за појачањима. Крајем августа стартује ново првенство које „Раднички“ жели да дочека спреман. Тим напредује, налази се на правом путу, а дугорочни планови виши су од ранга где ће клуб играти у сезони 2015/2016.
С. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa