Инфо

18. јун 2015.18. јун 2015.
ДЕЧЈИ ХОР „МЛАДИША“ ОДРЖАО ПРВИ КОНЦЕРТ

ШАБАЧКИ СЛАВУЈИ

Музика је протресла све протеклог понедељка у Великој сали Културног центра када је Дечји хор „Младиша“ Канцеларије за младе града Шапца наступио први пут. За само три месеца, колико је протекло од аудиције, чланови хора успели су да савладају девет нумера. Певало се на српском али и на енглеском језику уз музичку пратњу корепетитора Иване Павловић.
- Дивно нам је било. Стварно смо се лепо забављали. Мислим да им се највише свидело што су били заједно, дружили се, упознавали нове другаре и другарице. Што је најважније, научили су да се друже, лепо понашају. Поред певања учим их како да постану добри људи. Драгоцени тренуци за све - рекла је Сузана Гајић, дипломирани музички педагог.
Препуна сала одзвањала је громким аплаузима испуњеним одушевљењем. Понос није крила ни директорка Канцеларије за младе града Шапца Наила Мехмедовић.
- Поносна сам што су за овако кратко време успели да постигну много тога да направе, тј. да се сви сједине у овакво једно прелепо дело као што је Дечји хор „Младиша“. Пројекат је настао као идеја челника Градске управе, пре свега одборника Милутина Станковића и градоначелника Небојше Зеленовића, а ми смо је без икаквог размишљања прихватили. Задовољни смо одзивом деце на аудицији и указаним поверењем родитеља који су препознали овај пројекат као још један вид активности којим њихово дете може да се бави. Деца ће имати прилику да учествују на разним фестивалима дечјих хорова по Србији. Трудићемо се да што више промовишемо наш хор и да будемо у правој служби нашем граду - обећала је директорка.
Сви они који нису били у прилици да чују Дечји хор „Младиша“ моћи ће то да ураде већ првог јула испред Културног центра на отварању Дечјег фестивала у Шапцу. За нове чланове аудиција ће бити организована у септембру.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa