Инфо

18. јун 2015.18. јун 2015.
КАРАВАН ЛЕПИХ УМЕТНОСТИ ПОСЕТИО ШАБАЦ

ДОЛАЗИ ДОБА КРЕАТИВНОСТИ

Човек може својом вољом, жељом, опредељењем и упорношћу да постигне све што хоће, поручио је протеклог понедељка глумац Бранислав Лечић на радионицама „Каравана лепих уметности“ у Шабачком позоришту. Својом културном мисијом, поред Лечића, један од најпродуктивнијих телевизијских редитеља и доцент Академије лепих уметности „Тодорис“ Петар Станојловић и визуелни уметник, сликар и дизајнер Јелена Блечић, понудили су решења приликом одабира будућих занимања подстакавши на самоиницијативно креативно деловање.
- Едукативни центар „Лекарт“ који окупља младе људе пред факултет има за циљ да постакне младе, али и старије, да се остваре кроз уметност. На Западу то је година тражења. Заједно са Акедемијом лепих уметности, где ћу бити предавач, желели смо да уметност, као што је музика, плес, глума, певање, реч, писање сценарија, драме, новинарске приче, итд., оде одмах Караваном у службу младима, да са њима разговарамо, да поделимо дилеме, ставове и мишљења, како би били сигурнији у својој одлуци. У свету управо они људи, који су способни да своју креативност отворе без обзира чиме се баве, постају успешни јер долази доба креативности а не само више стручности. Стручност је нешто што се подразумева али да видимо колико смо креативни. Мислим да некада треба чак и жртвовати пола године или целу годину како би човек кроз одређену уметност, пронашао себе. Не мора тиме да се бави али то свакако јесте отварање сопственог бића и нека врста фокусирања за оно што хоћеш. Тражити оно што ће пробудити сопствено биће а не после цео живот бити несрећан и радити нешто што ето морао сам - рекао је Лечић.
Нови сусрет планиран је за септембар када ће сви они који се нису пронашли у нечему или се нису нигде уписали имати прилику да открију дражи глуме, дизајна, сликарства, менаџмента у уметничкој продукцији и медијима.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa