Инфо

18. јун 2015.18. јун 2015.
ПОВЕРЕНИШТВО СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

ОДГОВОР БОРТИЋУ

Повереништво Српске напредне странке претходних дана одржало две конференције за штампу. Одговорили Зорану Бортићу и причали о градском базену
Након што је Зоран Бортић изјавио да је његову смену са чела локалног одбора Српске напредне странке тражио премијер Александар Вучић, у уторак се огласило Повереништво Српске напредне странке у Шапцу. На конференцији коју су одржали народни посланици др Александар Перановић и др Бобан Бирманчевић демантовали су ове наводе, али и поручили Бортићу да се бави својом, а не њиховом странком.
-Бортић је смењен због лоших резултата његове странке и зато што је изневерио грађане Шапца. Био је најгласнији противник политике Душана Петровића 14 година, а затим је ушао у коалицију са њим. Сматрам да он није толико важна и јака политичка фигура ни у Шапцу, а још мање у Србији, да би се Александар Вучић бавио њим. Пошто се Бортић бави нашом странком, рећи ћу и ја да је он урушио СПС, од када је од 2001. године на њеном челу, и довео је на маргине у овом граду. Кроз његове коментаре на рачун СНС види се да из њега говори немоћ и ко губи има право да се љути, рекао је Александар Перановић.
Према Перановићевим речима, због Бортића је 2012. године изгубљено шест месеци и није се прекомпоновала власт. Истакао је да је правио коалиционе споразуме и са СНС, а потом их сам рушио.
Перановић је рекао да је мотив СПС за улазак у локалну власт био да њихових неколико људи заузме директорска места, и као примере навео Народни музеј и ЈКП „Топлану“. При том је поставио и питање да ли су СПС отписани дугови за грејање које су имали.
-Бортић је изневерио комплетан опозициони блок, од пре три године, одласком са Душаном Петровићем, а Душан Петровић је добио свог трећег градоначелника који је незрео, а презрео, рекао је Перановић и додао да је републичка коалиција стабилна, да Влада и министри раде успешно и квалитетно, а да ће о потезима локалних политичара судити грађани.
Бобан Бирманчевић сматра да је Зоран Бортић својим изјавама показао да његова политика више не постоји у Шапцу. Такође је истакао да и Бортић, али и бивши и садашњи градоначелник Шапца говоре оно што жели да каже Душан Петровић.
-Резулатати у Мајуру су показали да Петровићу више не верују грађани, али ни коалициони партнери, јер Западна Србија на изборима није учествовала са њима. Верује му само Бортић који је изјавио да ова власт сигурно неће пасти ако се питају Социјалисти. Тиме је сам себе и оптужио и осудио, јер штити власт која је за 15 година у Шапцу као резултат имала затварање свих фабрика које су радиле до 2000. године и 20.000 незапослених на евиденцији Националне службе за запошљавање, рекао је Бирманчевић.
Како је истакао врло брзо ће се бити показано ко је шта је ко и како радио. Поручио је да ће се политика и ставови које пропагирају Бортић и Петровић, вратити им се на изборима.
На конференцији одржаној неколико дана раније Перановић је још једном подсетио да је у априлу 2011. закључен уговор по ком је рок за завршетак базена био у децембру те године, а да је тај објекат, по новом уговору, урађен тек у јуну ове године. Перановић је истакао да је град при том задужен за 400 милиона динара, са грејс периодом од пет година и да ће тек 2019. године почети да се враћају дугови.
Бобан Бирманчевић је том приликом изнео примедбе на план за уређење Трга и то што се одустало од идеје да се на том месту прави подземна гаража. Такође је критиковао и мала давања за новорођенчад, која ће, по новој одлуци, за прво дете износити 15.000 динара, а за друго и сву наредну 10.000 динара, једнократно. Бирманчевић је навео да и много мањи градови за ове потребе издвајају веће суме новца. Као најпозитивнији пример је истакао Крагујевац, који у првој години живота детета исплати 270.000 динара мајкама.
Бирманчевић је рекао и да ће радови у Мајуру, које су они започели пре избора, бити завршени. Посебно је подвукао да се од пружног прелаза у центру, као једне озбиљне инвестиције, неће одустати.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa