Инфо

25. јун 2015.25. јун 2015.
НА ВИДОВДАН У БАШТИ ШАБАЧКОГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

ПЛАВА БОЈА СНЕГА

Башта Културног центра у Шапцу била је прошле недеље, на Видовдан, место које је окупило прилично велики број посетилаца свих узраста. Драмска секција школице глуме „Шарена шаргарепица“ приредила је тога дана премијерно извођење представе „Плава боја снега“ Григора Витеза. Чести и бурни аплаузи публике потврдили су да су млади глумци свој задатак обавили изузетно. И као што назив ове школе глуме наглашава, све је заиста било весело, шарено и лепршаво. Веома позитиван утисак су оставиле бројне симпатичне импровизације појединих младих глумаца, што је представу учинило још привлачнијом и интересантнијом.
- Представу смо припремали неколико месеци. Све би било много брже реализовано, али не заборавимо и на свакодневне обавезе наших малих глумаца. Ту је школа и њихове бројне ваншколске активности. Али и они и ја смо све на све то већ навикли. Како се ближи термин за премијеру неке представе, активности су нам све учесталије и озбиљније, и ту нема проблема нити пропуста. Последњи месец пред премијеру радимо свакодневно. Свашта се може видети и доживети током наших проба. Има ту и смеха, песме и шале. Некада нам и не иде баш како смо пожелели, али на крају све буде управо онако како смо желели, у шта сте се могли уверити и овога пута у башти Културног центра. Представа је одиграна тачно, млади глумци су испоштовали све и заиста постају прави професионалци. Радује ме што је све ово за њих најпре једна велика игра на сцени, а то и јесте био мој почетни циљ. Презадовољан сам, а видим да су и моји другари више него задовољни оним што су приказали присутној публици. Јуче смо, у оквиру Дечјег фестивала у организацији Културног центра, већ имали и репризу представе, онда нам следи пауза у активностима до септембра када планирамо наступе по школама и другим местима где будемо позвани - наглашава Ђорђе Дамњановић, оснивач „Шарене шаргарепице“, руководилац школе глуме и редитељ представе „Плава боја снега“.
Током лета, у организацији Канцеларије за младе у Шапцу, припрема се краткометражни играни филм у којем ће се појавити и већина деце из ове школице глуме. Почетак септембра биће прилика и за све младе Шапчане од осам до петнаест година заинтересоване за глуму да се прикључе „Шареној шаргарепици“.
Д.Крсмановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa