Инфо

25. јун 2015.25. јун 2015.

ПИСМА ЧИТАЛАЦА

Поштовани мештани на подручју града Шапца, сматрам својом моралном обавезом да вас обавестим како се актуелна градска власт и њихове партијске службе (Дирекције) односе према становницима месних заједница у којима нису на власти припадници Градске власти. Конкретно се ради о Месној заједници Липолист. Кап која је прелила чашу и која ме натерала да се јавности обратим путем медија је догађај од пре неколико дана када су господа из Дирекције за пољопривреду преко својих партијских колега (ЗЗС) делили у мојој месној заједници обрасце за доделу помоћи оштећеним у мајским поплавама 2014. Све то је рађено без знања Савета месне заједнице као што је то био случај и у августу 2014. када су обрасци дати шефу Месне канцеларије да обавести грађане и да се цео посао одради за 2 дана а да при том није обавештен нико из актуелног сазива Савета МЗ. Пошто смо ми учествовали у скупљању пријава о процени штете (156 пријава) овог пута без нашег знања и учешћа је попуњено свега тридесетак образаца. Касније је при додели пшенице и садног материјала малине представник Дирекције за пољопривреду покушава да свали кривицу на Месну заједницу. Сада се дешава исто, чланови ЗЗС деле обрасце за помоћ организације ФАО и тврде како је то њихова заслуга. Након разговора са истим представником зашто није обавештен Савет да обави прикупљање пријава дотични покушава да се опере говорећи да је пријаве дао председнику Месног одбора ЗЗС у Липолисту и да не зна зашто није контактирао Савет МЗ.
Исто се догодило и пре неколико месеци када су дељени ваучери Центра за социјални рад за куповину дечје обуће за најугроженије. Ваучере су делили председник МО ЗЗС у Липолисту и бивши председник Савета МЗ Липолист. Када сам контактирао повереника града он ми је рекао да је добио обавештење да ће добити те ваучере и да у договору са Саветом МЗ одреде ко ће их добити.
Овде се очигледно ради о опструкцији месне заједнице од стране градских власти, а овакве акције служе за стицање политичких поена и куповину бирачког тела за предстојеће изборе за Скупштину Града.
Када је градоначелник ишао у посете сеоским месним заједницама мене су као председника Савета МЗ позвали тек када је он већ стигао у сеоску амбуланту, кажу заборавила да ме обавести секретарица дан раније, али су зато сасвим уредно обавестили цео претходни Савет МЗ и били су присутни сви на челу са бившим председником.
Сада ја вас Зеленовићу питам да ли је ово непристрасан однос према свим грађанима и свим месним заједницама.
Ми јесмо из супротних странака али ја сам уверења да интерес грађана треба да нам је на првом месту. Бар се ја тако понашам у мојој месној заједници, покушавам да решим проблеме и помогнем сваком мом мештанину без обзира на страначко опредељење.
Да ли је ово ваше предизборно обећање: Бићу поштен и на услузи свим грађанима али само ако су и тамо где су гласали за мене.
С поштовањем, председник Савета МЗ Липолист
Горан Мијаиловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa