Инфо

25. јун 2015.25. јун 2015.
ГОСТИ ИЗ МАРИБОРА ПОСЕТИЛИ ШКОЛУ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

РАЗМЕНА ИСКУСТАВА

Професори Средње школе за обликовање из Марибора посетили су протеклог понедељка Школу примењених уметности. Ово је била прилика да шабачка школа узврати на гостопримство које су у децембру прошле године могли да осете током посете мариборској Уметничкој школи где су се са изложбом радова из области графичког дизајна, фотографије и дизајна текстила представили на најбољи могући начин.
-Задовољство је када имате прилику да размењујете искуства са колегама из региона, да склапате пријатељства, јер нас то све заједно итекако обогаћује. Много можемо да учимо једни од других. Иза Словенаца су у сфери образовања реформе које нас у Србији тек чекају и ово је била одлична прилика да добијемо одговоре на нека питања и недоумице, да сазнамо из њиховог искуства, који су потези у тим реформама били оправдани, а који можда и не. Данас смо договорили наставак сарадње и планирамо да од наредне школске године, у оквиру креативних радионица, реализујемо размену ученика, која ће, свакако бити драгоцена и за ученике и за наставнике - рекла је Невенка Ђокић, директорка Школе примењених уметности.
Током ове кратке посете гости из Словеније имали су прилику да погледају Годишњу изложбу радова ученика, да обиђу школу, кабинете и да се кроз разговор и размену искустава са колегама упознају са начином и организацијом рада шабачке школе. Истовремено и да нађу доста додирних тачака, али и разлика из којих обе школе могу много тога да науче, а самим тим и наставе сарадњу. Одушевљени разноврсношћу образовних профила, радовима ученика, школским амбијентом и пријатном атмосфером коју су им домаћини уприличили опростили су се са обећањем да ће у најскорије време договореним креативо-образовним активностима успоставити још чвршће везе.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa