Инфо

25. јун 2015.25. јун 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ЛАКШЕ СЕ ВАРИ

Лето је календарски дошло али тај календар као да не бенда кад је чему време. Ни календари нису што су некад били, ни време није као некад а о људима да и не говоримо.
Пре неколико дана Србија постала пуноправни члан Европског центра за средњорочне прогнозе времена. Скептици мисле да ће нам сад Европа одређивати и временске прилике. Па и до сада смо се питали да ли тамо горе на небесима није упала нека будала на одговорно место па замајава ове доле.
Док пратимо она збивања у Грчкој и ми Срби размишљамо шта би се десило нама у сличној ситуацији. Ето, на пример, да нас заокупи слична криза па да дижемо паре из банака, грдно би се ми Срби обрукали. Бар већина.
О оној фамозној потрошачкој корпи мало, мало, па којекакви коментари. Сад кажу статистичари да просечна зарада у Србији покрива две трећине те корпе, а у неким крајевима једва и једну. Ми никако да схватимо ново доба, још поодавно се не носе корпе кад се иде у снабдевање, оно што пазаримо носимо у кесицама. Лакше се вари.
Један страни амбасадор, као препоруку Србији за решавање појединих проблема, презентирао и пословицу из његове земље “Не држите јаја у једној корпи“. Ето, још ће нам рећи где јаја да држимо. Или ће они то да нам чине.
Давно је у овој рубрици констатовано како би наши поједини политичари могли да се угледају на наше поједине спортисте. У последње време спортисти су то и потврдили, међутим страх нас да и ти политичари не почну да личе на њих, нарочито оне који прескачу препоне. Па да нас опет испрескачу!
Бранко Јелић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa